AYGÜL KONAR

“BU DURUMU ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKTİK”

Keşan’da okulların durumuyla ilgili alınan kararlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Bulut, “Keşan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından Edirne Valiliği’ne okulların kapatılması yönünde bir önerisi oldu. Vakalarda yaşanan artış nedeniyle, yüz yüze eğitime ara verilmesi gerektiği ifade edildi. Ancak, 30 dakika sonra bu karar iptal edildi. Biz bu durumu anlamakta güçlük çektik. Pazar gecesi ise, Keşan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu yeni bir karar alarak, bazı bölgelerdeki okullarda yüz yüze eğitime 10 gün ara verilirken; bazı okullarda yüz yüze eğitim devam ediyor. Biz isterdik ki, cumartesi günü alınan ilk kararın arkasında durulsun. Bizim temennimiz, tüm okullardaki yüz yüze eğitime ara verilmiş olmasıydı. Pandemi sürecinde, yerinden yönetim ve yerinden karar düşüncesi doğru bir uygulamadır. Ancak, uygulamada yerinden yönetim ve yerinden karar süreçleri doğru işlemiyor” dedi. 

“YÜZE EĞİTİM KOŞULLARI SAĞLANANA KADAR TÜM KADEMELERDE ARA VERİLMELİ”

Eğitim Sen olarak, Edirne Valiliği’nden talepleri olduğunu ifade eden Vedat Bulut şunları söyledi: “Edirne’de bulunan tüm eğitim emekçilerinin bugün itibariyle aşılanması gerekiyor. Valilik, Sağlık Müdürlüğüyle görüşüp, yeterli sayıda aşı temini sağlanması gerektiğine inanıyorum. Edirne’de yüz yüze eğitim koşulları sağlanana kadar tüm kademelerde ara verilmeli. 8 Mart itibariyle, 8. ve 12. sınıflarda başlayacak olan sınavlar iptal edilmeli. Edirne Valiliği, eğitim alanında bulunan temsilcilerle bir araya gelinerek, alınacak tedbirler konusunda işbirliği yapmalıdır. Eğitim bileşenleriyle bir araya gelindiğinde doğru karar alınacağına inanıyorum.”

“SÖZLEŞMELİ DEĞİL, KADROLU ÖĞRETMEN ATANMALI”

Vedat Bulut, sözlerini şöyle sonlandırdı: “20 bin öğretmen ataması var. Ancak, bu öğretmenler sözleşmelidir. Sözleşmeli değil, kadrolu öğretmen atanmalı. Sözleşmeli öğretmenler, mart ayı içerisinde müracaat edecekler, 8 Eylül’de atamaları yapılacak. Ama ne zaman göreve başlayacaklar belli değil. Burada göreve başlama tarihlerinin de, belirtilmesi gerekirdi. Bakanlığın bu yönde çalışma yapmasını istiyoruz. Öğretmenlerimiz mağdur edilmeden ne zaman göreve başlayacaklarının açıklanması gerekiyor. Tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Kadınlarımız bu yıl alanlara çıkamadı. Pandemi sürecinde, alanlara çıkmanın oldukça sakıncalı olduklarının bilincedirler. Kutlamayı bu yıl kendi içlerinde yaşayacaklardır.”