Sonay CAN

 

Trakya Kalkınma Ajansı’nın 2012-2013 Sosyoekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve kabul edilen, “Buradayım ve Özelim” Projesi, dün düzenlenen sertifika töreniyle sona erdi.

Ahmet Yenice Ortaokulu Sevim Yenice Kültür Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 15.30 sıralarında başlayan, 277 bin 177 TL hibe almaya hak kazanan projenin kapanış programının sunuculuğunu Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Formatörü Başar Şen yaptı. Programa Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, şube müdürleri Murat Aras ve Turgut Yıldız, projenin eğitim semineri yüklenicisi Turkuaz firmasının sahibi Egemen Yağlıkçı ile öğretmenler ve projede görev alanlar katıldı.

Programda İnönü İlkokulu Ana Sınıfı Öğretmeni Şaziye Deniz Yüksel, Egemen Yağlıkçı ve Ahmet Altın birer konuşma yaptı. 120 saatlik Montessöri Eğitiminin verimli geçtiğini belirterek sözlerine başlayan Yüksel, “Biliyoruz ki, 0-6 yaş arası, çocuklarımızın zihinsel gelişiminin en uygun olduğu dönemdir. Montessöri bu amaca en iyi şekilde hizmet eden bir programdır. Biz de okulumuzdaki malzemelerle, etkinliklerimizi destekleyerek bu programı uyguladık. Bundan sonraki yıllarda ise bu eğitimleri hızlandırmaya ve etkin olmaya çalışacağız. Keşan TOKİ Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nda oluşturulan Duyu Bütünleme Sınıfı’nın ülke genelinde örnek bir çalışma olduğuna inanıyorum.” dedi ve projeye destek verenlere teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Yağlıkçı da çalışmaya destek olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, eğitim seminerlerini veren kişilere teşekkür etti. Egemen Yağlıkçı, “Umuyoruz ki bu eğitim çalışması sırasında edinilen değerler, hem öğretmenlerimizin bundan sonraki mesleki yaşantılarını olumlu etkiler hem de yetiştirecekleri öğrencilerin eğitimlerine büyük katkılar sağlar.” dedi.

Son olarak konuşan Ahmet Altın ise, projenin kabul görmesiyle birlikte, dezavantajlı çocukların eğitimine biraz daha fazla katkıda bulunmak üzere yapılan çalışmaların bugünkü törenle sonuna gelindiğini belirtti. Altın, şunları söyledi: “Bu projedeki amacımız, dezavantajlı bölgelerdeki okullarımızda 36 ve 48 aylık okul öncesi çocuklarımıza fırsat eşitliği sağlamaktır. Onları modern çağda modern teknolojiyle buluşturmak amacındayız. Biz bu projeleri yaparken, ekibimize her zaman yeniliklere açık olmaları gerektiğini söyledik. Yenilikleri takip ettiğimiz sürece hiçbir şekilde sıkıntı çekmeyeceğiz. 277 bin TL’lik bu proje sayesinde 13 okulumuzda Montessöri eğitimi verdik. Duyu Bütünleme Sınıfları açtık . Sıkıntılı öğrencilerimizi en iyi şekilde hayata hazırlamak için mükemmel bir ortam oluşturduk. Her şeyimiz olan çocuklarımızı en iyi şekilde hayata hazırlamak hepimizin görevidir. Bunun için varız. Farklı nedenler için olmadık. Olmayacağız da.”  

SERTİFİKALAR VERİLDİ

Konuşmaların ardından projeyi tanıtan slayt gösterisi izlendi. Ardından Montessöri eğitimine katılan 81, Duyu Bütünleme eğitimine katılan 47 ve Buradayım ve Özelim genelindeki 22 kişi olmak üzere toplam 150 kişiye sertifika verildi.