13 Aralık 2015 tarihinde geçirmiş oldukları maddi hasarlı kazadan dolayı Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve beraberindekilere geçmiş olsun dileklerimle yazıma başlamak istiyorum.
26 Kasım 2015 Perşembe günü CHP (Cumhuriyet Halk Partisi)  Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ile Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyareti ve sonrasında açığa çıkan bütünşehir başkanlığı yarışını konu olan bir yazı kaleme almıştım. Yazımda Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın bütünşehir belediye başkanlığı için girdikleri gizli rekabetin Başkan Özcan’ın Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu ziyaretinden sonra Özcan’ın sevenleri, hatta çok sevenleri, onunla var olanları tarafından sosyal paylaşım sitesinden paylaşımları ile açığa çıktığı da yazımda yer almıştı.



Yazıyı eğer merak ediyorsanız www.medyakesan.com.tr sitesinden okuyabilirsiniz. Şimdi gelelim Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın dünkü Kılıçdaroğlu ziyaretine. Bu ziyarette en önemli ayrıntı Mehmet Özcan’ın aksine Recep Gürkan’ın arada herhangi bir aracı olmadan görüştüklerini vurgulayan fotoğrafın paylaşılmış olması. Hatırlanacağı gibi Özcan’ın sevenleri, hatta çok sevenleri, onunla var olanları Özcan’ın Gaytancıoğlu ile Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettiği fotoğrafı paylaşmıştı.



Özcan’ın ziyaretinde olduğu gibi Gürkan’ın ziyaretinde de “bütünşehir” sevindi haliyle. Bu sefer sevinenler Edirne’den. Öyle böyle bir sevgi değil. Keşan’dan da var bu sevgi seline katılanlar. Nerden mi anladık tabiî ki de Recep Gürkan’ın kendisine ait sosyal paylaşım sitesinde yayınladığı fotoğrafı beğenenler listesinden. Diğer dikkat çeken husus da ilk yazıda değindiğim Recep Gürkan’a yakınlığı ile bilinen Erdin Bircan’ın bu fotoğrafı sosyal paylaşım sitesinden yayınlaması ve bu paylaşıma da Keşan’dan yoğun bir ilginin olması. Şimdi “Her fotoğrafı beğenme Recep Gürkan için midir” diyebilirsiniz. Doğrudur. Değildir. “Orada sadece Recep Gürkan yok ki CHP’nin Genel Başkanı da var. Onun hatırına beğeniyorlardır” da diyebilirsiniz. Her ikisi de doğrudur. Sorun yok.
Velhasıl bir yarış var. Bu yarış iki vekilin ve her iki belediye başkanının önceki ittifaklarıyla beraber hızla bir yere doğru gidiyor. Umarım bu hızlı gidişat Edirne ve ilçelerindeki CHP teşkilatlarına bir zarar vermez. Benim gördüğüm bu yarışla beraber ilişkilerin daha da keskinleştiği. Sorun bu.
Bu keskinliği; özellikle de iki vekilin sosyal paylaşım sitelerindeki yayınlarından anlayabiliyorum.





Bu keskinliğe, bir örnek vermek isterim. 11 Aralık 2015 Cuma günü gerçekleştirilen Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu’nun açılışı sonrası Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile Okan Gaytancıoğlu beraber minibüs kooperatifini ziyaret ediyor. Erdin Bircan ise tek başına ziyaret ediyor. Daha biraz önce kurdeleyi yan yana kesen iki vekil ile bir başkan hep beraber minibüs kooperatifine gitmeyi tercih etmiyor. En azından bir vatandaş olarak ben böyle algılıyorum.
Burada en büyük görev il ve ilçe başkanlarına düşüyor diyeceğim ama maalesef aynı ittifaklar il ve ilçe başkanlıklarında da var. Yani sizin anlayacağınız herkes birbirine bağlı. O kadar bağlı ki düğümcük olmuş. Kimse bağımsız hareket edemiyor.
Son olarak şunu söylemek isterim, bir yanda “bütünşehir” yarışında sevinenler var bir yanda da ittifaklar ile keskinleşen bir parti.  Bu keskinlik CHP’ye fayda getirmeyecek.
Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın sonra.