HABER MERKEZİ

Mahalle gezilerine; CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, İyi Parti istişare Kurulu üyesi Mehmet Tolga Akalın, CHP Keşan ilçe başkanı Özgür Heves Yıldız, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Millet İttifakı Keşan Belediye Başkan Adayı Şenol Yalı, İl genel ve Belediye Meclis üyesi adayları ile çok sayıda partili katıldı.

Programda; ilk olarak CHP Keşan İlçe Başkanı Yıldız söz aldı.

“HEPİNİZİN GÖZLERİNDE VERECEĞİNİZ DESTEĞİ GÖRÜYORUM”

Az bir zamanın kaldığını herkesin yapabileceği bir görev olduğunu belirten Özgür Heves Yıldız, “Az bir zamanımız var hepimizin yapabileceği bir görev var. Büyük Cami Mahallesi bizim yük akımızdır programlarımıza ilk buradan başlıyoruz. Desteğiniz için şimdiden teşekkürler. Ben de bu mahalleliyim buradan belirtmek isterim. Sizlerin oylarıyla Keşan çok uzun yıllardır sosyal belediyecilikle yönetiliyor bu anlamda 15 yıldır bize büyük emekler vermiş olan Mehmet Özcan başkanımıza buradan bir alkış istiyorum. Bu bir bayrak yarışıydı 15 yıldır Mehmet Özcan aldı yukarılara taşıdı bundan sonrada Şenol Yalı bayrağı devralacak daha yukarılara taşıyacak sizlerin gurur duyacağı işler yapacak. Hepinizin gözlerinde vereceğiniz desteği görüyorum. Biz aslında yerel seçime gidiyoruz ancak ortada bir genel seçim havası var. Mevcut iktidarın yanlış politikalarına hayır dememiz için bir fırsat var önümüzde. Tek adam rejimine hayır diyeceğiz. Kadın cinayetlerine, çocuk istismarlarına, adaletsizliklere 31 Mart’ta alacağımız yüksek oylarla bir hayır da buradan göndereceğiz. 25 tane pırıl pırıl kendi mesleklerinde başarılı olmuş önümüzdeki 5 yıl boyunca Keşan’ı yönetmeye aday Meclis üyesi adayı arkadaşlarımda burada birazdan sizlere kendilerini tanıtacağız. Destekleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum, geldiğiniz için sevgiler saygılar sunuyorum.” şeklinde konuştu.

“BİZ O ÇUKURA GELMEYECEĞİZ”

“Keşan’ın önümüzdeki dönem geleceğini şekillendirmek üzere sizlerin oylarına talip olmaya çıktık” diyen İyi Parti Keşan İlçe Başkanı Zafer Sarıkeçe, şunları söyledi: “Bildiğiniz üzere tüm ülkede olduğu gibi bizde Cumhuriyet Halk Partisiyle birlikte İyi Parti olarak millet ittifakını oluşturduk. Kıymetli bir belediye başkan adayımız, birbirinden kıymetli meclis üyesi adaylarımızla birlikte Keşan’ın önümüzdeki dönem geleceğini şekillendirmek üzere sizlerin oylarına talip olmaya çıktık. Bu gece böyle güzel bir kalabalığı görünce inanıyorum ki bu iş bitmiş, hayırlı olsun. Şenol Başkanımı şimdiden kutluyorum, kıymetli belediye başkanımız Mehmet Özcan’ı da kutlamak istiyorum. Zaman zaman ben de eleştirdim ama kendisi bir risk aldı ve şehrim tüm altyapısını değiştirdi ve bize bundan sonra makyajla üstünü kapatma fırsatı verdi. Bundan kendisine çok teşekkür ediyorum bundan sonraki yaşamında kendisine başarılar diliyor, saygılarımı sunuyorum. Ben biraz millet ittifakından bahsetmek istiyorum. Bazen illet, zillet deyip bizi karalamaya çalışarak bizleri bir çukurun içine çekmeye çalışıyorlar ama biz o çukura gelmeyeceğiz. Bizim çalışmaktan başka bir derdimiz yok. Biz Katar değiliz altımızda petrol kuyuları yok, Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Bizim çalışmaktan başka hiçbir şansımız yok.’ Buradan çok kıymetli hanımefendilere de bir teşekkür etmek istiyorum. Böyle bir dönemde elindeki parayla alışverişe yapıp akşama tencerede sıcak yemek koyuyorsunuz hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum, nasıl zor bir durumda olduğunuzu biliyorum. Karşımda böyle bir kalabalığı görünce dilim tutuldu, ben daha önce böyle büyük bir kalabalığa hitap etmedim. İnanıyorum Cumhuriyet Halk Partisiyle beraber ‘Martın Sonu Bahar’ olacak, 1 Nisan’da Keşan da iyi olacak, Keşan’da yaşayan insanlarımız da iyi olacak. Sizlerin desteğiyle beraber Şenol başkanım ve kıymetli meclis üyelerim Keşan’ı hak ettiği yere getirecek. Dinlediğiniz için hepinize teşekkür ediyor iyi akşamlar diliyorum.”

“İŞTE O ONUR VE GURURLA SİZLERİ SELAMLIYORUM”

Sarıkeçe’nin konuşmasının ardından sahneye çıkan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, her yerel seçimde ilk gezilerini Büyük Cami Mahallesinden başlayarak yaptıklarını hatırlatarak şunları söyledi: “Çok değerli hemşerilerim burası orta cami mahallesi ama biz buraya ‘Malatya Mahallesi’ deriz. Her yerel seçimde ilk mahalle gezisini burada yaptık. Benim zamanımda ve öncesinde bu bir gelenektir. Değerli kardeşlerim de bu geleneği unutmamışlar teşekkür ederim burası çok önemli. Değerli hemşerilerim şu anda rüzgâr esiyor 15 yıl siyah saçlarımın arasından geçti şu anda bembeyaz saçlı bir adam görüyorsunuz. Ne partimi ne de şahsımı ve ailemi kötü duruma düşürecek bir pisliğe, belaya bulaşmadan 15 yılımı yaşadım, ama Keşan’a da dolu dolu şeyler yaptım. İşte o onur ve gururla sizleri selamlıyorum. Bu bir bayrak yarışıdır, demokrasi yarışıdır. Ben bundan sonrası için sevgili kardeşlerime danışmanlık yapacağım elimden geldiğince bildiklerimi söyleyeceğim. Yapacak daha iyi işlerimiz var ama 15 yılda Keşan’ın çok ciddi temel sorunlarını çözdük. Şimdi iktidar tarafına gelelim. Şurada bir taş dikilse ben yaptım ben yaptım diye kafamıza kaktılar. Hatırlar mısınız 2014 seçimlerinde ‘doğalgazı size getiririz ama bize oy verirseniz’ dediler. Ne yaptı Keşan onlara oy vermedi biz de doğalgazı getirdik mi? Deniz bitti bol keseden atıyorlar, 5000 kişiye iş açacakmış, nereden açacaksın? Belediyenin işi değil ki o. Hükümette para yok gösteri yapıyorlar Devlet Hastanesini ikinci defa açtılar burada. Utancından AKP adayı, ben AKP adayıyım diyemiyor, ben Keşan’ın adayıyım diyor, yalan mı? Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkanıyım.”

“MİLLETİN ZİLLET OLMADIĞINI ÖNCE KEŞAN’A SONRA TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”

Konuşmasına katılımcılardan helallik isteyerek devam eden Mehmet Özcan, “Cumhur ittifakından bahsedersek, cumhur ne demek biliyor musunuz? Halk demek. Bizde milletiz ama bize zillet diyorlar, ben o söyleyenlere zavallı gözüyle bakıyorum. Zillet ne demek biliyor musunuz? Zulmeden, pislik gibi bir şey. Bir toplum içerisinde en günahkâr kişi toplumda nifak sokandır, ikilik sokandır. Benim 15 yılda yaptığım en iyi şey hemşericilik hukukudur. Keşan’da yaşayan herkes bu devletin vatandaşıdır. Bana oy vermedi diye nasıl hakkını zayi edeceğim, bana oy verdi diye hak etmediği şeyi nasıl vereceğim? Hep o anlayışla davrandım. Millet ittifakı yaptığımız kardeşlerimizin yüzde sekseni MHP kökenli, şimdi kardeş olduk. İşte bu ülkenin bu huzura bu barışa ihtiyacı var. Bize şu anda düzmece bir beka sorunundan bahsediyorlar. 1071 yılında Anadolu topraklarına girdiğimiz andan itibaren, neredeyse 1000 seneye yaklaşıyor hala beka sorunu var şimdi mi aklınıza geldi. Bu seçimde mi aklınıza geldi. Bu bir yerel seçim inanmayın bunlara. Güya iktidar tarafından olsaymışız bize akacakmış para hangi para akacak deniz bitti? Bunların yalanlarına inanmayın, para gelirse de kendileri yerler size bir şey gelmez merak etmeyin. Ben proje hazırladım, telefonla yaptıracağım iş için dört sefer Ankara’ya gittim yine de yaptım. Ülkedeki insanları ayrıştırırsak bu ülke de bir şeyler kopar. Sonuç olarak bayrak yarışını değerli kardeşim Şenol Yalı’ya bırakıyorum. 2004 ilk toplantımızı burada yaptıktan sonra şöyle demiştim. Değerli Keşanlılar bir bakıyorum da size en az üçte birinizde bıçak izim var. İnsanoğlu hatalıdır ama bilerek hata yapmamak önemlidir. Yetişemediğimiz yerler olmuştur, hakkınızı helal edin. Hatalarım varsa ki bilerek yapmamaya çalıştım onlar affedin. Benden sonra bilin ki daha genç bir ekiple daha güçlü bir kadroyla Millet İttifakı olarak geliyoruz. Milletin zillet olmadığını önce Keşan’a sonra Türkiye’ye göstereceğiz.” şeklinde konuştu.

“BİZİM İSMİMİZDE CUMHURİYET VAR”

Daha sonra söz alan Yalı ise, projelerini aktardıktan sonra şu ifadelere yer verdi: “Bu bir bayrak yarışı. Mehmet Özcan başkanımız bayrağı büyüklerimizden aldı yukarılara çıkardı. Şimdi biz teslim alacağız hiç yere düşürmeden daha yukarılara çıkaracağız, sözümüz söz. Zamanı geldi, Keşan’a mimar eli değecek. Diğer aday arkadaş şöyle diyormuş biz bu lafı söylediğimizde ‘Keşan’a mimar eli değil, halkın eli değecek’ diyor. Yalnız atladığı bir şey var, halk bizim temsil ettiğimiz, üyesi olmaktan onur ve gurur duyduğum, 25 senedir rozetini taşıdığım Cumhuriyet Halk Partisi’nin isminde var. Bizim ismimizde Cumhuriyet var. Onlarda ne var? Şu anda bu ülkede arayıp ta bulamadığımız adalet var, onu göremiyoruz. Kalkınma var, halkın değil kendilerinin ve yandaşlarının kalkındığı kalkınma var doğru mudur? Bizim temsilcisi olduğumuz Cumhuriyet Halk Partisi yüksek katlı rezidansların avukatlık bürolarında kurulmadı, bu parti savaş meydanlarından kuruldu atalarımızın dedelerimizin mirası bu. 5000 kişiye istihdam sağlayacağız diyorlar, bırakın 5000 kişiye istihdam sağlamayı bizim bıraktığımız Cumhuriyet kazanımları fabrikalarımızı satıyorlar şu anda yandaşlara ve Araplara. Biz bıkmadan usanmadan söyleyeceğiz inatla rant değil halk diyeceğiz, bunu kimse engelleyemez. Biz slogan değil, iş yapmaya show yapmaya değil, icraat yapmaya geliyoruz. Biz işimize bakacağız Keşan sevdamız var bizim eksiklerimizi tamamlayacağız. İktidar partisinin nimetlerinden faydalandıracaklarını söylüyorlar, nimet kalmadı ortada onun farkında değiller. Devlet yatırımları 2021 yılına kadar durduruldu. Mahallemizle ilgili şunu söylemek istiyorum. İçinde bulunduğumuz park son derece güzel ve aktif olarak kullanılan bir park. Halkımızdan gelen talepler doğrultusunda kamelyalar ekleyerek yeni düzenlemeler yapacağız bununda buradan sözünü veriyorum.”

Konuşmasının ardından Yalı Belediye Meclis üyelerini tanıttı ve büyük bir coşkuyla alkış topladı.

Mitingin ardından katılımcılar yürüyüş şeklinde seçim bürosu önüne gelerek Yalı’nın yarın akşama davet konuşmasının ardından dağıldı.