Keşan-Kılıçköy arasındaki yolun trafiğe kapatılmasından sonra, Enez istikametine giden trafik akışının sağlandığı Büyükdoğanca Köyü’nün Muhtarı Hüseyin Salkım, köy halkının köy içerisinde yollardan şikayetçi olmaya başladığını kaydetti.

 

Keşan-Mecidite yolunun gerek trafiği taşımayacağı, gerekse yolların fiziki durumları hakkında günlerdir yapılan açıklamaların ardından, dün bir ekip bu yolda çalışma yapmaya başladı. Ekip, yolun fiziki durumundaki bazı aksaklıkları gidermek için yama çalışması yaptı. Ayrıca, Enez’e bağlantı yolu olarak kullanılan Büyükdoğanca-Kılıçköy arasındaki 3,5 kilometrelik yolda da yama çalışması yapıldı. Yolun belirli bölümlerindeki bozukluklar, asfalt yama ile kapatıldı.

 

BU YOL BU TRAFİĞİ ZOR KALDIRIR

 

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Büyükdoğanca Köyü Muhtarı Hüseyin Salkım, Enez trafiğinin de Mecidiye yoluna verilmesinden sonra yolda herhangi bir bakım çalışması yapılmadığını, özellikle de köy içi yolların yetersiz olduğunu dile getirerek, Ramazan Bayramı’nda araç trafiğinin daha yoğun olacağını ve bu yoğunluğun sıkıntı yaratabileceğini söyledi. Köyde yaşayan vatandaşların da köy içi yolların bakımsızlığından şikayetçi olduğunu bildiren Salkım, Umarız Ramazan Bayramı’nda olumsuz bir durum yaşanmaz. Köy içerisindeki mevcut yol, bu trafiği zor kaldırır.” dedi.