Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Süleymanpaşa’daki temaslarına Süleymanpaşa Belediyesi Tarihi Belediye Binası, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Namık Kemal Üniversitesi ziyaretleriyle devam etti.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın davetlisi olarak Değirmenaltı Mahallesi Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Caddesi ile Namık Kemal Üniversitesi öğrencilerine hizmet verecek olan Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi’nin açılışlarını gerçekleştirmek üzere Süleymanpaşa’ya gelen Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, aynı zamanda müze ve sergi evi olarak kullanılan Tarihi Belediye Binası’nda incelemelerde bulundu.

BÜYÜKERŞEN’E ÇOK ÖZEL HEDİYE

Ziyarette Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’a, Belediye Başkan Yardımcılarının yanı sıra CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlu da eşlik etti.

Başkan Eşkinat, tarihi bina ile ilgili Büyükerşen’e bilgi verirken, binada açılan resim sergisindeki eserleri Büyükerşen’le birlikte inceledi.

Büyükerşen’i makam odasında ağırlayan Başkan Eşkinat, Büyükerşen’e Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk eserinin özel bir basımını, Büyükerşen de son yaptığı balmumundan Atatürk Heykeli’nin resmini hediye etti.

Ziyarette konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Yılmaz Büyükerşen Türkiye’de belediyecilik tarihinde gerçekten önemli bir dönüşüm gerçekleştirmiştir. Aynı zamanda da bir üniversite kentinin mimarıdır. Yılmaz Büyükerşen’e baktığımızda bizim gördüğümüz iki tane ışık hedef vardır. Bunlardan biri Tekirdağ’ı tıpkı Eskişehirlilerin yaptığı gibi üniversite ile bir bütün haline getirmek, bir diğeri ise belediyecilik çalışmalarında Eskişehir’i model almaktır,” dedi.

Eşkinat’a konuşmasından dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Büyükerşen, “Üniversite rektörlüğümüzden bu zamana kadar hep insan odaklı çalıştık. Hayata geçirdiğimiz her projede Eskişehir’e bir şeyler katmaya gayret ettik. Bu gayretlerimizin Türkiye’nin birçok bölgesinde beğeniliyor olmasının yanı sıra Tekirdağ’da ismimin bir caddeye veriliyor olması benim için bir gurur kaynağıdır. Ancak bu gurur sadece benim değil, tüm hemşerilerimin, tüm Eskişehir’indir. Bu vesile ile Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Ekrem Eşkinat başta olmak üzere tüm meclis üyeleri ve Tekirdağlılara en derin şükranlarımı sunuyorum,” açıklamasında bulundu.

BÜYÜKŞEHİR VE ÜNİVERSİTEYE ZİYARET

Eşkinat ve Büyükerşen, Tarihi Belediye Binası ziyaretinin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı makamında ziyaret etti. Albayrak, Büyükerşen’i ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Heyet, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ziyareti sonrası Namık Kemal Üniversitesi’ne geçerek Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek’e ziyarette bulundu. Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi ve Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Caddesi açılışları öncesi Eşkinat ve Büyükerşen, Rektör Şimşek ile bir süre sohbet etti.