HABER MERKEZİ

Danişment Orman Kampı’nda engelliler için 4 çadırlık yer tahsis edildiğini söyleyen Büyükkayhan, “Keşan Engelliler Derneği olarak tüm toplumumuzun yeni yılını kutluyor, terör ile mücadele için savaşa giden askerlerimizin tamamına başarılar diliyor, zaferle döneceklerine inanarak sözlerime başlıyorum. Geçen yıl Danişment Orman Kampı’ndan Engellilerimiz için iki çadırlık yer istemiştik, bize iki çadırlık yer ücretsiz olarak verdiler. Danişment Orman Kampı’nda geçen yıl derneğimiz kanalı ile 100 civarında vatandaşımız kamptan ücretsiz olarak yararlandılar. Bu sene yaptığımız çalışmalarda bunun arttırılmasını arzuladık ve bunu 4 çadıra çıkarmalarını istedik. Buna da hayır demediler. 2018 yılı kamp çadırımız Danişment Orman Kampı’nda 4 tane olacak. Bu konuda Danişment Orman Kampı’ndan yararlanmak isteyen engellilerimiz şimdiden derneğimize müracaat edebilirler. Onları dönem dönem kamptan yararlandıracağız. Derneğimiz üyesi olmaları şart değildir. Engelli olmaları yeterlidir.” şeklinde konuştu.

SAĞLIK KONUSUNDA DA DERNEĞİMİZİN BAZI ÇALIŞMALARI VAR

Büyükkayhan açıklamasına şöyle devam etti: “Ticaret Odası KİSE Vakfı Mart ayında kurulmasına başlanacak. O zaman engelliler için tüm köyler de dahil daha fazla hizmet verilecektir. Daha önceleri köylerimizdeki engelli vatandaşlarımıza indirimli su konusunda bazı basın açıklamalarımız olmuştu. Yaptığımız çalışmalarda Muhtarlar Derneği Başkanımızın bu konuyu çok güzel irdeleyip, engellilere gerekli ilgiyi gösterdiğini görmüş bulunuyoruz. Bunun için de Muhtarlar Derneği Başkanımıza dernek adına teşekkür ediyoruz. Sağlık konusunda da derneğimizin bazı çalışmaları var. Bir üniversite buraya Üniversite Eğitim Araştırma Hastanesi şeklinde bir çalışma yapmayı planlamıştır. Bu çalışma ile ilgili de sağlık konularını gelecek günlerde Keşan Halkımıza duyuracağız.” 

BELEDİYE BAŞKANIMIZA DERNEK ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

İhtiyaç sahibi Temel Karaca’ya belediye tarafından yardım edildiğini ifade eden İsmail Büyükkayhan, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: “Belediye Başkanımıza daha önce yaptığımız müracaatlarda birçok engelli olmadığı halde fakir olup, ihtiyaç sahibi kişilerin geldiğini, bunlara yardım edemediğimizi söylüyorduk. Kendileri de bana gönder ben size destek olurum diyordu. Hamiyet hanım ve oğlu zor durumdaydılar. Derneğimizin imkanları olmadığından Belediye Başkanımıza gönderdiğimde Belediye Başkanımız gıda yardımında bulunduğu gibi maddi yardımda da bulunmuştur. Bulunmaya da devam edeceğini söylemiştir. Sayın Belediye Başkanımıza dernek adına teşekkür ediyorum. Ekonomik durumu iyi olan Keşan Halkına da buradan seslenmek istiyorum; bu kış kıyamette ekonomik durumu hiç iyi olmayıp çok zor durumda olan aileler var, yardım etmek isteyip derneğimize müracaat ederlerse ihtiyacı olan kişiler ile kendilerini temas ettirebiliriz.”