Malkara Belediyesinin düzenleme yaptığı Hürriyet Caddesinin açılışına Malkaralılar dün yoğun ilgi gösterdi.

Değişen şehir kavramı, marka şehir ile yaşanabilir bir çevre oluşturmak, çarşı içinde yer alan caddeleri çeşitli faaliyetlerle canlandırmak, modern ve kullanışlı caddelere sahip olmak için Malkara Belediyesi'nin “İşimiz, Gücümüz Malkara” sloganıyla yapımını tamamladığı ve Malkaralıların hizmetine sunulan Hürriyet Caddesi'nin açılışı saat 15.00'te gerçekleştirildi.

Hürriyet Caddesi'nin açılış törenine; Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, Belediye Başkan Yardımcıları Bahaettin Cömert, Celal Yılmaz, Ahmet Nazif Balcı, İsmail Akkaya, TESKİ Malkara Şube Müdürü Kenan Taşkın, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, STK Başkanları, Dernek Başkanları, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Edirne Belediye Bandosu'nun çaldıkları marşlar eşliğinde 23 Nisan Parkının önünde vatandaşlarımız tarafından 60 metre uzunluğundaki Türk bayrağı açılarak, ellerinde bayraklar,  Atatürk portreleri ve üzerinde yazılı tabelalar ile Şadırvan önüne kadar Hürriyetin Sembolü Bayrak Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen Hürriyetin Sembolü Bayrak Yürüyüşü'nün ardından Şadırvan Önünde konuşma yapan Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Bizim için, hemşerilerimiz için, güzel günler yaşıyoruz. Orhan Öztrak Ortaokulumuzu Milli Eğitim Müdürümüze teslim ettik. Malkara’da 30 yıldır beklenen Şehirler Arası Otobüs Terminalimizi açtık. Seçimlerden önce biz sürekli yaşayan, nefes alan ve içinde bulunan bütün hemşerileriyle birlikte sosyal, ekonomik, siyasi farkların ortadan kalktığı, hemşerilik bilinci içerisinde birleşerek birçok projeyi hayata geçirmeyi vaat etmiştik. Belediye Akademisi Malkara'nın en önemli sorunlarından olan dedikodu kültürünün yerine iletişim kültürünün yerleşmesinde önemli bir projeydi. Bugün 2500 hemşerimize kurs verdi ve hala vermeye devam ediyor. Yine seçimlerden önce söylemiştik.

YAŞANABİLİR, NEFES ALAN, BÜYÜYEN, GELİŞEN EMİN ADIMLARLA, ÇAĞDAŞ MODERN BİR KENT

Malkara’mızı ve kent meydanını 21. Yüzyılda Avrupa’da modern bir şehre yakışan şekilde dizayn edeceğiz. Şehitlik Caddesi projesini hayata geçirdik. Bugün Hürriyet Caddesi projemizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Prestij Caddemizle ilgili Büyükşehir Belediyemiz çalışmalara başladı ve kısa sürede oda tamamlanacak. Malkara’mız 21. yüzyılda hak ettiği sokaklara ve caddelere kavuşan modern bir şehir olacak. Malkara'nın tarihi sokaklarını bize bırakılan mirasları gelecek kuşaklara daha iyi şekilde teslim edilmesi bizim için önemliydi. Özellikle Hürriyet Caddemizin Şadırvan Meydanımızın bu projeyle hayat bulması eski hareketli günlerine kavuşacak olması, esnafımızın ve sizlerin bu projeye sahip çıkması bizler için çok önemli. Bugün burada bizlerle olduğunuz için bu coşkuyu, bu onuru, bu gururu 52 bin Malkaralı hemşerimiz ile paylaştığımız için çok mutluyuz. Hepinize teşekkür ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum. Bundan sonra gelecek olan projelerimiz Malkara'ya hayırlı ve uğurlu olsun. Bu başarılar Malkara’da yaşayan 52 bin hemşerimizin hepsinin başarısı.” dedi.

HÜRRİYET CADDESİ'NİN AÇILIŞI BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

 Edirne Belediye Bandosu çaldıkları ve seslendirdikleri marşlarla açılışa katılan vatandaşlarımızı coştururken, cadde üzerinde yapılan palyaço, tahta bacak, çizgi film karakterleri ve pandomim sanatçılarının gösterileri çocuklara eğlenceli vakit geçirterek Hürriyet Caddesi açılışına renk kattı.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul Hürriyet Caddesi’nde yapılan etkinliğe katılan çocuklarla fotoğraf çekildi.

Program sonunda Kurtuluş Parkı’nda açılışa katılan vatandaşlara pilav ayran ikramında bulunuldu.