SONGÜL KONAR

Sözlerinin başında, tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak, birçok sıkıntılar yaşayan Türkiye'nin, Cumhuriyet'in var olmasını sağlamanın herkesin görevi olduğunu kaydeden Çakırlar,  2021 yılı bütçe görüşmeleri devam ettiğini belirterek, bu görüşmeler sırasında bazı görüşmelerin de gerçekleşeceğini söyledi.

“BÜTÇE AÇIĞININ ZOR KAPANACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Komisyon görüşmeleri devam ederken net bir şey söylemenin doğru olmayacağını ifade eden Orhan Çakırlar, "Ancak bugünkü ekonomik şartlarda dövizdeki aşırı yükselişin vergi yükü getireceğini, başka türlü bu bütçe açığının zor kapanacağını düşünüyorum. Geçen yıl yaklaşık 139 milyar TL olan bütçe açığı bu yıl 250 milyar TL'yi geçti" dedi.

BENCE DAHA DA ERTELEMELERİ GEREKİYOR

İşçi çıkartma ve kısa çalışma ödeneklerinin 2 ay daha ertelenmesiyle ilgili olarak da görüş bildiren Çakırlar, "Bence daha da ertelemeleri gerekiyor. İşsizliğin had safhada olduğu, kapanan işyerleri görülüyor. Bu anlamda insanların mağduriyetlerini gidermenin bir yolu da bu sürenin yeniden uzatılmasıdır. İşten çıkartma yasaklarına hukuken uyulduğu söyleniyor. Ancak bir yolun bulunup çıkartıldığı söyleniyor. Bunlar sadece duyumdur. Herhangi bir resmi belge söz konusu değil. Ancak işletmelerin ekonomik şartları kötüleştikçe bu yollara başvurabilirler" diye konuştu.

BULGARİSTAN'DAN GELENLERDEN EDİRNE'DE ADIM ATACAK YER KALMADI

Ekonomik şartların çok ağır olduğunu ve Dolar'ın 8 TL'yi geçtiğini, Euro'un 10 TL'ye yaklaştığını vurgulayan Orhan Çakırlar, “Bunun en iyi göstergesini Edirne'de görüyorsunuz. Bulgaristan'dan gelenlerden Edirne'de adım atacak yer kalmadı. Sağlık yönündeki tartışmanın dışında, paramızın ne kadar değer kaybettiğinin bir göstergesidir. Dolayısıyla bütçe açığı çok büyük bir rakam. Bunlar bütçe görüşmelerinde oraya çıkacak” şeklinde konuştu.