AYGÜL KONAR

Üç yıldan beri 100 TL zam yapıldığını belirten Çakırlar, ekonominin kötü durumuna dikkat çekti. Koronavirüs salgın tedbirleri kapsamında alınan 17 gün tam kapanma kararını da değerlendiren Çakırlar, esnafa yardım yapılmadığını kaydetti.

“ÜÇ YIL BOYUNCA %10 ARTMASI EKONOMİNİ BATTIĞININ İŞARETİDİR”

Emekli ikramiyesinin üç yıldır aynı olduğunu vurgulayan Çakırlar, sözlerine şöyle devam etti: “Üç yıl boyunca %10 artması ekonomini battığının işaretidir. 6 Haziran 2018 tarihinde dolar 4,56, Euro 5,39, gram altın 187 TL, emekli maaşı da bin TL idi. Bugün dolar 8,34 TL oldu ve neredeyse %100 artmış durumda. Euro 10 TL olmuş. Gram altın %152 artmış. Yani insaf denen bir şey vardır. Üç sene boyunca emekli ikramiyesini 1 TL arttırmamışsınız, üç sene sonra da %10 demişsiniz. Bu hakkaniyet mi? Bunun siyasetle, partizanlıkla bir ilgisi yok. Bu veremediklerini gösteriyor. Bazı müteahhitlerin, şirketlerin vergilerini düşürüyorlar ama fakir fukaraya üç sende %10’u reva görüyorlar. Kendileri duvara tosladılar, ülkeyi de toslatıyorlar. Ümit ederim insanımız da bunları görür ve cevabını verir. Bütün ümidimiz bu. Bu insanlar bu kadar sıkıntıya düşüp iktidar sahiplerine hala oy veriyorlarsa söylenecek bir şey bulmayız. Sonuçta onlara oy veren insanlarda bu emeklilerin içinde. Onların da memnun olmaması lazım.”

“KAPATMA SAĞLIK AÇISINDAN DOĞRU AMA KAPATTIĞINIZ BU İNSANLARI NASIL DOYURACAKSINIZ?”

Cumhurbaşkanının açıkladığı 17 günlük tam kapama kararı hakkında konuşan Orhan Çakırlar, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Sayın genel başkanımız bunu geçen sene nisan ayından itibaren söylüyor. Kapatma sağlık açısından doğru ama kapattığınız bu insanları nasıl doyuracaksınız? Asıl cevaplanması gereken bu. Bunlar için hiçbir tedbir açıklanmadı. Bu çok vahim bir şey.  Üç haftaya yakın bir süre esnaf dükkânını kapayacak. Vergisi, elektriği, çoluğun çocuğunun masrafları var. Bu saate kadar herhangi bir tedbir açıklamadılar. Ümit ederim bir şeyleri düzeltirler ama bayram ikramiyeleri bu kadar düşük olması bu gruplara da çok bir şey verilmeyeceğinin işaretidir diye düşünüyorum.”