SONGÜL KONAR

“ÜRETİCİ ŞU ANDA DURUMUNDAN MEMNUN DEĞİL”

Türk tarımının durumunun çok kötü olduğunu belirten Çakırlar, “Milletvekili olarak, Edirne bölgesini ve Türkiye’nin farklı bölgelerini gezerek, üreticinin durumunu dinliyorum. Üretici şu anda durumundan memnun değil. Bazı ürünlerde, taban fiyat geçen yıla göre, yüzde 26 oranında arttı. Ancak, tarımda girdi oranları çok daha fazla artmış durumda. İnsanlar geçinemediğinden ötürü köyden şehre göç etmeye başladı. Genel bütçenin yüzde 1’inin üreticiye dağıtılması gerekirken, yüzde 0.35’inin dağıtıldığını görüyoruz. Bu da, üretici açısından yeterli değil. Mevcut hükümet, üreticiyi düşünmüyor. Üreticiye bütçeden daha fazla desteğin verilmesi gerekiyor.” dedi.

“ALINAN KARARLAR, HUKUKU ZEDELEMİŞTİR”

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi yönünde karar alındı. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruya cevap veren Orhan Çakırlar, sözlerine şöyle devam etti: “İstanbul seçimlerinin yenilenmesini doğru bulmuyoruz. Seçimlerdeki oy pusulalarının hiçbirinde sıkıntı olmazken, sadece Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda sıkıntının olduğunun dile getirilmesi düşündürücüdür. Alınan kararlar, hukuku zedelemiştir. Yurtdışından gelip, Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen kişiler, YSK’nın aldığı seçim yenileme kararıyla birlikte yatırım yapmaktan kaçınır. Hukuka güven olmazsa, yatırımcı da yatırım yapmaz. Çünkü gelecek süreçte, devletteki bazı kişilerle başının belaya düşerse, hukukun kendisini koruyup-koruyamayacağı konusunda çekinceleri olur. Durum böyle olursa, nasıl üretim yapılacak?”

“ÜLKENİN GİDİŞATI PEK İYİ DEĞİL”

Türkiye’deki ekonomik gidişatın kötü olduğuna vurgu yapan Çakırlar, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye’de ekonomideki belirsizlik nedeniyle, üretim yapan büyük firmalar üretimlerini durdurup, gitmeye başladı. Sanayici iş yapamadığı için işçi çıkartmaya gidiyor. Dolayısıyla, Türkiye’de işsizlik rakamları da, her geçen gün artıyor. Gençler arasındaki işsizlik oranı yüzde 26 seviyelerinde. Çiftçi, esnaf, sanayici kötü durumda. Ülkenin gidişatı pek iyi değil. İnşallah süreç içerisinde her şey iyi olur.”