Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, oda üyesi olan ve odaya üye olması gereken esnafa çeşitli konularda uyarılarda bulundu. Çakmak, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
ESNAF, MESLEĞİ EN YAKIN ODAYA KAYIT OLMALI!
Esnaf ve sanatkarlarımız kendi iş yerlerinde yaptıkları meslek, hangi esnaf ve sanatkarlar odasına yakın bir meslek ise, vergi dairesine vergi kaydını doğru şekilde iş  bildirimi yapıp, vergi  kaydını yaptırmalı.
Vergi dairesine vergi kaydını nasıl belirtmiş ise Edirne'de Esnaf Sicil Müdürlüğüne gidip vergi kaydında bildirdiği mesleği sicile işletmeli, Edirne esnaf sicil müdürlüğüne bildirilen mesleği (nace kodu) gereği sicil müdürlüğü mesleğine göre en yakın meslek odasına kaydının yapılması için esnafımızı yönlendirir. Sicil Müdürlüğünden esnaf sicil kaydını, Resmi Gazetesini alan esnaflarımız sicil müdürlüğümüzün yönlendirdiği odaya kayıt olmak zorundadır.
ESNAF SİCİL MÜDÜRLÜĞÜNDEN İKAZ!
“Misal, öyle bir esnaf var ki, esnafın ilk vergi kaydı seyyar gömlekçi, sahilde yazın yer kiralamış, internet kafe çalıştırıyor. Aynı iş yerinde tekel malzemeleri satıyor,(sigara, kapalı alkollü içki)TAPDK ruhsatı var. Şimdi bu esnafımız gömlek sattığı için Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Odasına kayıt olmak zorunda, internet kafe işlettiği için Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odasına kayıtlı olmak zorunda, sigara ve kapalı alkollü içki sattığı için Sebze Bakkal ve Manavlar Esnaf Odasına kayıt yaptırmak zorunda.
KEŞAN'DAKİ MUHASEBECİ VE MALİ MÜŞAVİRLERİNDEN ÇOK RİCA EDİYORUM!
Keşan'da mesleğini yapan tüm muhasebeci ve mali müşavirlerimize engin tecrübe ve bilgileri ile esnaflarımıza ve odalarımıza verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz.
Kendi müşterileri olan, mükelleflerinin, esnaflarımızın çoğu bu yasaları bilmiyor veya takip etmiyor olabilir. Muhasebeci ve mali müşavirler en kısa zamanda mükellefleri ile (NACE KODU) sicil işlemlerinin en gerçek ve doğru şekilde yapılması için esnaflarımız ve halen kayıtlı esnaflarımızın kayıtlı oldukları esnaf ve sanatkarları odalarının, genel sekreterleri ile görüşüp esnaflarımız en doğru sicili ile bundan sonra yapılacak işlemlerinde, zor durumda kalmaması için, en yakın esnaf odasına üye olmak için yönlendirmelerini rica ediyorum. Eğer esnaf ve sanatkarlar iş yeri adreslerinin (UAVT) ulusal adres veri tabanı kodları güncellenmesi doğru işlenmesi, sicile yanlış veya doğru bildirmeden alakası olmayan odaya kaydını yaptırmış olabilirler. Esnaf odaları genel sekreterlerimiz sorumlu oldukları odaların esnaflarını bilgilendirmek ve uyarmakla görevlidirler. Esnaflarımız en yakın zamanda muhasebecileri ve üye oldukları odaların genel sekreteri ile görüşüp gerçek sicillerini yaptırmalıdırlar.
TAKSİTLENDİRME, YAPILANDIRMA SONA ERİYOR!
Ekonomik zorluklar içinde mesleklerini yapmaya çalışıp, evine ekmek parası getirip evlatlarını okutmaya çalışan esnaflarımız, bu zorluklar karşısında, vergilerini, Bağ-Kur'unu belediye'ye veya bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ödemesi gereken vergilerini, zamanında ödeyemediği için cezalı duruma düşmüş olabilirler.
Gecikmiş ve cezalı duruma düşmüş, bu vergileri taksitlendirmek,  25 Kasım Cuma günü mesai saat'i bitiminde sona eriyor. Esnaflarımız bu fırsatı değerlendirmelidirler.
YILBAŞI YAKLAŞIYOR!

2016 mali yılı ticari yılı geride bırakıyoruz. Her esnaf ve sanatkarlarımız elinde bulunan her türlü fiş-fatura ve belgelerini muhasebecisine veya basit usulde mükellef ise odasına getirip, eksik belgelerini bir an önce tamamlamalıdırlar. Yılsonu yaklaştığı için bazı evrakları tamamlamakta zorlanmamak için her esnaf muhasebecisine veya esnaf odasına, en kısa zamanda giderek evraklarını gözden geçirmelidir.”