AYŞİN SEÇİL GEZER

Keşanspor Düğün Salonu’nda saat 11.00 sıralarında başlayan toplantıda, 763 üyeli oda seçiminde 626 üye oy kullandı.

Saat 17.00’de sandıklar açıldığında 377 oy alan Pembe Listenin adayı Hüseyin Çakmak 17 Ocak 1999’dan bu yana başkanlık görevini sürdürdüğü Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odasının bu seçimini de kazanarak odanın 4 yıl süre ile yeniden başkanı oldu.

Seçime Mavi Liste ile başkan adayı olan Feyzullah Koçak ise 246 oyda kaldı. Seçimde 2 oy da geçersiz sayıldı.  

AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, İYİ Parti İlçe Başkanı Özge Kuru Tutal, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ,  Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nın Nisan ayında yapılacak olan seçimlerinde göreve talip olan Kırmızı Liste, Keşan’daki diğer odaların başkan ve temsilcileri de genel kurula hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak, seçime giren adaylara başarı diledi.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Hüseyin Çakmak, tüm katılımcılara “Hoş geldiniz” dedi.

Daha sonra Başkan adaylarının ve bazı üyelerin birlikte sunduğu önerge ile divan başkanlığına Emin İnağ, başkan vekilliğine Sedat Şentürk, katip üyeliklere Mustafa Deste, Neyhan Özer ve Levent Bağcı seçildi.

Toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan heyetine tutanakları imzalama yetkisi verilmesiyle devam etti.

Daha sonra söz alan Mehmet Özcan, kongrenin hayırlı olmasını diledi.

Daha sonra yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporu ve bilançonun okunmasına geçildi. Yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporu, bilanço ve gelir gider hesapları Oda Sekreteri Necip Şenol tarafından okunurken, raporlar ile hesaplar ayrı ayrı ibra edildi.

Toplantıda daha sonra yeni dönem çalışma programı ile bu program içerisinde yer alacak olan eğitim, teorik ve pratik kurs programlarının görüşülmesinin ardından, yönetime ödenecek olan aylık ücretler, huzur hakları, yolluk ve konaklama ücretleri tespit edildi.

Başkana yürürlükte olan asgari ücretin 1/1’i kadar, başkan vekiline 1/2’si, yönetim kurulu üyelerine 1/7’si kadar huzur hakkı ödenmesi kabul edildi.

Dilek ve temenniler bölümünde Hüseyin Çakmak ve Fevzullah Koçak söz aldı.

Koçak, “Genel Kurulumuza Hoş geldiniz. Bugün burada odamız adına bir demokrasi şöleni yaşıyoruz. Bu coşkunun, bu heyecanın ve bu güzelliğin sebebi ben ve ekip arkadaşlarımın cesaretidir. Eğer biz ekip olarak aday olmasaydık şimdi yeter sayıyı zor tamamlamış heyecansız bir genel kurul yaşıyor olacaktık.” dedi.

Hüseyin Çakmak ise şunları söyledi: “Göreve geldiğimizde esnaf odasının bir çivisi yoktu. Esnaf odalarımızın arsasını aldık. Allah arsasının kurbanını kesip temelini atmak Ali Doğan başkanıma, inşaatı bitirmek de ben ve ekibime nasip oldu.  Keşan Esnaf Odalarının bayrağını yukarıya nasıl taşıyacağız diye mücadele ettik, bayrağı yukarda tutmayı başardık.”

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi.

Keşan İlçe Seçim Kurulu Başkanı Sevil Dal’ın gözetiminde gerçekleştirilen seçimler saat 17.00’de sonlandırıldı.

Hüseyin Çakmak önderliğinde kazanan ve önümüzdeki 4 yıllık süre içinde görev yapacak olan Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odasının yönetim ve denetim kurulu asil listeleri şu isimlerden oluştu:

Başkan: Hüseyin Çakmak, Yönetim Kurulu (Asil): Zeki Filiz, Yaşar Kavlak, Selahattin Gül, Hüzeyir Ergin, Serkan Yılmaz, Tamer Sözbir.

Denetim Kurulu Asil: Ali Yücel Şapçı, Mustafa Karınca, Salim Temel.