HABER MERKEZİ

Çakmak, internet kafe açmak isteyen işletmecilerin ancak Keşan Belediyesi’nin verdiği ruhsatla işletme açabileceklerini belirtti.

Çakmak, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve Keşan'ımızda da bilgisayar ve internet kullanımına paralel olarak internet kafeler açılmış olup, ülkemizin iktisadi ve sosyal yapısına hizmet vermektedirler. İnternet kafe açabilecek işletmeler İçişleri Bakanlığının 02 Mart 2000 tarih ve B.05.1.EGM.011.03.05.00054 sayılı genelgesinin uygulandığı Keşan Belediyemizin verdiği ruhsatla işletmelerini açıp çalıştırabilirler. Ancak, bu internet kafelerde internet bağlantılı bilgisayarlar dışında hiçbir şekilde 2559 sayılı Kanunun ek 8’nci maddesinde belirtilen elektronik veya mekanik oyun alet ve makineleri bulundurulmayacak, ayrıca bilgisayarlarla oyun oynatılmasına da müsaade edilmeyecektir.

İnternet bağlantılı bilgisayarların yanı sıra 2559 sayılı Kanunun ek 8’nci maddesinde belirtilen nitelikte elektronik veya mekanik oyun alet ve makineleri (ateri, okey, benzeri) bulundurulmak veya bilgisayarlarda oyun oynatılmak suretiyle, açılması izne bağlı yerlere uygulanacak işlemler hakkında yönetmeliğin 4’üncü maddesinde tanımı yapılan, oyun ve eğlence amacına yönelik (oyun yeri) gibi işletilmek istenen yerler için 200 metre şartı aranacak, bu yerlerin izin belgelerinde oyun yeri niteliğinde olduğu belirtilenlerde, ayrıca bu yerlere 18 yaşından küçüklerin girmesine müsaade edilmeyecek, izinsiz olarak açılan bu tür internet kafeler 2559 sayılı Kanunun 7’nci maddesinin 2’nci fıkrasına göre kapatılacaktır.”