Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası’nın olağan genel kurul toplantısı, dün Keşanspor Düğün Salonu’nda yapıldı. Saat 10.30’da başlayan toplantıya, Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız,  AK Parti İlçe Başkanı Hakan Çevikel ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Mercan, CHP İlçe Başkanı Vedat Koyuncu ile Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Keşan Belediye başkan aday adayları Ufuk Kanışkan, Mustafa Bezbaş, Şenol Yalı ve Aladdin Öztürk ile bazı il genel ve belediye meclisi adayları, diğer siyasi parti ve odaların temsilcileri katıldı.

DİVAN HEYETİ SEÇİMİ

Toplantı, Divan Heyeti’nin seçilmesiyle başladı. Verilen önerge doğrultusunda Divan Başkanlığına İhsan Ulusoy, Başkan Yardımcılığına Şaban Akın, katip üyeliklere de Ali Üner,  Mustafa Deste ve Levent Bağcı seçildi. Divan heyetinin seçiminin ardından ise saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

 FAALİYET RAPORLARI AKLANDI

Başkanlık Divanına tutanakları imzalama yetkisinin oy birliği ile verilmesinin ardından ise Oda Sekreteri Necip Şenol tarafından Yönetim ve Denetim Kurulu raporları ile Bilanço ve Gelir Gider Hesapları okundu. Raporların okunmasının ardından kimse görüş belirtmeyince raporlar ve bilanço oylamaya sunularak oybirliğiyle aklandı.

ÜCRETLER BELİRLENDİ

İmkanlar nispetinde öncelikli faaliyet alanları ile ilgili branşlarda olmak üzere öğrenci okutulması ile kamu yararına faaliyet gösteren kuruluşlara, belge veya diğer kanıtlara dayandırmak kaydıyla muhtaç durumdaki oda üyelerine yardımda bulunulması maddesi de oy birliği ile kabul edildikten sonra yönetim kurulunun aylık ücretleri ve huzur hakları, yolluk ve konaklama ücretleri belirlendi.  Verilen önerge doğrultusunda, yönetim kurulu başkanına 2 asgari aylık ücret, denetim kurulu üyelerine, oda başkanı için belirtilen aylık ücretin %10’u; yönetim kurulu başkan vekiline, oda başkanı için belirtilen aylık ücretin %15’i aylık ücret olarak verilmesi; aylık ücret almayan yönetim kurulu üyelerine, katıldıkları toplantı başına oda başkanı için belirlenen aylık ücretin %10’u huzur hakkı olarak ödenmesine karar verildi.

ESKİ YÖNETİCİLERE PLAKET VERİLDİ

Yapılan oylama sonucunda bu madde de oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra konuşan Oda Başkanı Hüseyin Çakmak ise kendisine destek veren tüm üyelere teşekkür ederken, 1989 yılından bu yana Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası’nda görev aldığını söyleyerek, bu süreçte kendisiyle birlikte yol alan yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerine plaket verdi.

SEÇİM

Hüseyin Çakmak başkanlığında tek liste ile yapılan seçimde önce yeni yönetim ve denetim kurulu üyeleri tanıtıldı, daha sonra ise seçimlere geçildi. 738 üyenin bulunduğu Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası’nın genel kurulunda ilk oyu Oda Başkanı Hüseyin Çakmak kullandı

738 üyeden 97’sinin oy kullandığı seçimde, Çakmak’ın listesi firesiz olarak 97 oy aldı ve önümüzdeki 4 yıllık dönem için güven tazelemiş oldu.

 Hüseyin Çakmak başkanlığındaki Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası’nın yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu Üyeleri: Hüseyin Çakmak, Zeki Filiz, Yaşar Kavlak, Selahattin Gül, Yalçın Aktaş, Üzeyir Engin, Rasim Saçar.

Denetim Kurulu Üyeleri: Ahmet Yücel Şapçı, Mustafa Karınca, Cengiz Güç.