Malkara ile Keşan’dan çaldıkları iki otomobili Kocadere Göleti Mevkii’nde döşemelerini tutuşturarak yaktıkları iddia edilen 2 kişi kaçmaya çalışırken polis tarafından yakalandı.

Olay, dün saat 07.00 sıralarında İspat Cami Mahallesi Kocadere Göleti Mevkii’nde meydana geldi. kesanguncel.com haber sitesinin verdiği bilgiye göre; 34 yaşındaki E.B. ve arkadaşı 37 yaşındaki M.G. Malkara İlçesi’nde park halindeki 59 LE 906 plakalı otomobili çalarak, alkollü bir eğlence mekanına gitti. Sabah saatlerinde mekandan çıkan iki arkadaş daha sonra Keşan’a geldi. M.G. ve E.B., Keşan’dan da 22 FN 677 plakalı otomobili çaldı.

Kocadere Göleti Mevkii’ne giden 2 zanlı araçları park etti. Burada otomobilleri döşemelerinden tutuşturarak, ateşe veren E.B. ve M.G. daha sonra yaya olarak Dörtyol Kavşağı istikametine kaçmaya başladı. Gölet çevresinde yürüyüş yapanlar durumu fark ederek polise ve itfaiyeye haber verdi. Polis kaçan iki zanlıyı olaydan kısa süre sonra bir benzin istasyonunun yakınlarında yakaladı. İtfaiye ekibinin müdahale ederek söndürdüğü 2 otomobil ise tamamen yanarak kullanılmaz hale geldi. Gözaltına alınan E.B. ve M.G. ise ifadeleri alınmak üzere Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Mahkemeye sevk edilen zanlılardan M.G. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, E.B. tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.