Keşan Belediye Başkanlığı tarafından 25 Nisan 2013 tarihinde ihalesi yapılan ve 2 milyon 321 bin 350 TL teklif ile Star Teknik firmasının yapımını üstlendiği   “Yağmur Suyu Kanal Projesi” için çalışmalara dün Zati Yörüker Caddesi’nden başlandı. 

Proje kapmasında 1000’lik olarak tabir edilen bir metre çapındaki büzlerin döşeneceği ifade edilirken, çarşı merkezinde ve mahallelerde yapılacak kazı çalışmalarının toplam uzunluğunun 7 kilometreyi bulacağı belirtildi.

EN ERKEN YILBAŞINDA BİTER

Dün başlayan ve yılbaşına kadar süreceği tahmin edilen çalışmalar hakkında bilgi veren firma yetkilileri şunları söyledi: “Çalışmalara Zati Yörüker Caddesi üzerinden bugün başladık. Daha sonra Rasim Ergene Caddesi’den devam ederek çarşıya çıkacağız.  Proje burada ikiye ayrılacak. Bir kol Kurtuluş Caddesi üzerinden Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’ne gidecek. Diğer kol ise Aşağı Zaferiye Mahallesi’ne inecek. Normal şartlarda 3-4 ay sürecek bir çalışma ama kazı çalışmaları sırasında, PTT’nin kabloları, belediyenin kanalizasyonu ve bunun gibi bazı engelleyici durumlar olacak. Bu nedenle çalışmalar yılbaşına kadar sürebilir.”