Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu tarafından yarın İstanbul’da Çevre ve Kent konularında uzman kişilerin katılımıyla “İstanbul-Trakya Üst Ölçekli Planları Çalıştayı” gerçekleştirilecek.

Plan Çalıştayında Edirne Barosu avukatlarından TBB Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu üyesi Av. Bülent Kaçar Trakya’nın Çevresel ve Kentsel Röntgeni başlıklı sunum yapacak. Komisyon Üyesi Av. Coşkun Molla’nın da katılımcısı olduğu çalıştay Trakya ve İstanbul’dan uzmanların beyin fırtınasıyla Trakya ve İstanbul’un üst ölçekli planlanmasında merkezi hükümetlerin ve İl Özel İdarelerinin, Belediyelerin çalışmaları, Planlama hata ve yanlışları, yargı kararlarıyla iptal olan Planlar, yeni planlama çalışmaları, yargı kararlarının uygulanmaması, doğa ve ekolojide yağma ve talanlar, halen süren “Ergene Kirliliği” gibi bölgemizi ilgilendiren birçok konuda düşünce alışverişinde bulunacaklar.

Türkiye Barolar Birliği tarafından İstanbul-Trakya Üst Ölçekli Planları Çalıştayı konuşma ve sunumları kamuoyunun yararlanması için önümüzdeki aylarda kitaplaştırılacak.

Çalıştayda Trakya’nın kanayan yarası Ergene kirliliği başta olmak üzere çevresel, ekolojik, kültürel değerlerimizin korunması için mücadele eden etkin çalışmalar yürüten bölge kamuoyunun yakından tanıdığı İnşaat Mühendisi-TMMOB Edirne İKK Temsilcisi Nihat Çolak, TMMOB Kırklareli İKK Temsilcisi Dr. Erol Özkan, Mimar-Mimarlar Odası Tekirdağ Temsilcisi F. Gökhan Tanrıöver, Ziraat Müh. Odası Tekirdağ Şube Bşk. Namık Kemal Üniv. Ziraat Fak. Öğr. Üyesi Yrd.Doç.Dr. Cemal Polat, Kırklareli İl Genel Meclisi Üyesi-Ergene Platformu’ndan Gürcan Kırım, Trakya Platformu YK Üyesi Göksal Çidem, Trakya Üst Ölçekli Planları,  İstanbul Plansızlığının Metastazı ana başlığı altında çeşitli sunumlar ve konuşmalar yapacaklar.

İstanbul Üst Ölçekli Planları, Finans Merkezi Rüyası ve Trajedi ana başlığı altında ise TMMOB’a bağlı odaların ve iki öğretim üyesinin sunum ve konuşmaları yapılacak. Bu ana başlıkta yer alan katılımcılar ise; Şehir Plancıları Odası İst. Şube Bşk. Tayfun Kahraman, İnşaat Müh. Odası Eski Gen. Bşk. Mete Akalın, Mimarlar Odası İst. Şubesi Burak Kaan Yılmazsoy, İst. Ün. Orman Fak. Öğ. Üyesi Prof.Dr. Doğanay Tolunay, Çevre Mühendisleri Odası İst.Şubesi Hakan Dulkadiroğlu, Ziraat Müh. Odası İst. Şube Bşk Ahmet Atalık, Kocaeli Ün. Hukuk Fak Dekanı/İdare Hukuku ABD Bşk/İst. 4 Nolu Koruma Krl. Eski Bşk. Prof.Dr. Nusret İlker Çolak olacak.