Keşan’ın Küçükdoğanca Köyü’nde, 30 Temmuz 2013 Salı günü, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katılımıyla temeli atılan ve bayram namazının kılınması için özel bir gayret gösterilen caminin ibadete açılması, Kurban Bayramı’na yetişmedi.

80 günde bitirilmesi hedeflenen ancak sürenin azlığı nedeniyle ibadete açılmasına imkansız gözüyle bakılan cami inşaatı, iddia sahiplerini yanıltmadı. Bu sayede, Müezzinoğlu’nun temel atma töreni sırasında söylediği; “Siz, Kurban Bayramı’na kadar camiyi bitirin, biz de yolu yapacağız. Biz il Özel İdaresi’yle bu yolu yapacağız. Camiyi bitirirseniz bizler de bu camiye Bayram Namazı kılmaya geleceğiz.” şeklindeki sözleri de gerçekleşmedi.

Küçükdoğanca Köyü Muhtarı Hüseyin Soran, cami inşaatının son durumu hakkında Medya Keşan Gazetesi’ne yaptığı değerlendirmede, “Camimizin inşaatı hızla sürüyor. Şu anda kubbenin inşaatına başladık. Camimizi Kurban Bayramı’nda tam olarak ibadete açamadık ama köy cemaati olarak bayram namazımızı inşa halindeki camide kıldık.” dedi. Soran, köy yolundaki sorunun ise aylardan beri devam ettiğini sözlerine ekledi.