HABER MERKEZİ

Çamlıca Köyü Muhtarlığı, Trakya Üniversitesi, Çamlıca Kültür ve Turizm Derneği, Korudağ Doğal Yaşam ve Çevre Derneği (KORUDER) işbirliğinde, düzenlenen “Çamlıca Bocuk Gecesi” bu akşam19.30’da Çamlıca Köyü’nde gerçekleştirilecek.

Antik çağlardan günümüze bu topraklarda yaşayıp kültürel izler bırakan toplumların yaşam mozaiğini yansıtan geleneklerden biri olan “Bocuk” geleneği, Keşan’ın Çamlıca Köyü’nde her yıl çeşitli etkinliklerle gelecek kuşaklara aktarılıyor.

Bu yıl ilk kez farklı bir konseptle hazırlanan etkinliğin teması ise “Bocuk Diriliş” olarak adlandırılıyor.

Antik dönem, Ortaçağ ve bölgenin etkileşim içinde bulunduğu diğer kültürlerin izlerini taşıyan kareografiler ve sahne gösterileriyle izleyicileri adeta büyük sürprizler bekliyor.

Başarılı çalışmalarıyla tanınan Ressam Şule Küçükoğlu, Bocuk Gecesi için özel olarak hazırladığı “Renklerin Büyüsü” adlı resim sergisiyle ortaçağ dönem kalıntıları taşıyan mekanda konuklarını büyüleyecek.

Bu yıl ayrıca gelen konukların ihtiyaçlarına yönelik olarak Çamlıca’da yetişen el ve ev yapımı yerel ürünlerden oluşan mini bir pazar yeri de kuruluyor.

Grabuna Müzesi diğer adı ile Çamlıca Kültür ve Sanat Evi iç tasarımı ile bu yıl da bir gecede en çok ziyaretçi ağırlayan yer olacak.

Gecenin meşhur yiyeceği kabak tatlısı ikramının yanında gelen misafirlerin sıcak yemek ihtiyacı da karşılanacak.

ARAÇ KALDIRILACAK

Programa, Keşan ve bölgesindeki vatandaşların yanı sıra, üniversite öğrencilerinin ve akademisyenlerin de geceye katılması bekleniyor. Etkinliğe katılacaklar için araç saatleri ilgili açıklama ise şöyle: “Çamlıca Köyü’ne otobüsler saatsiz olup, 18.15’den itibaren araçlar doldukça saat 20.00’ye kadar hareket edecektir. Otobüslerin kalkış yeri Eski İtfaiye Binası,  geçiş noktası THK yanı Çakır Börek Salonu önündeki duraktan olacaktır. Cumartesi günü ve gecesi Çamlıca’dan Keşan’a dönüş için otobüsler saat 22.00’den 24.00’e kadar kalkacaktır.”