***Büyükcami Mahallesi’nde 32 varisli arsadaki evleri satın alan bir şirket, hiçbir tebligatta bulunmadan yıkıma başlayınca, evi boşaltamayan İdin Ailesi zor durumda kaldı

***Üst katta oturan 4 kişilik aile, 2 katlı binanın alt katı yıkılmaya başlayınca, büyük tehlike içinde yaşamaya başladı.

***Durumu yetkililere bildirmesine rağmen, hiçbir sonuç alamayan İdin Ailesi, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

***Emekli bir baba, ev hanımı bir anne, biri askerden yeni gelmiş, diğeri omurga eğriliği yaşayan skolyoz hastası, 2 tanesi de Yekta Baydar Ortaokulu’nda eğitim gören 4 çocuktan oluşan İdin Ailesi, elektriği kesilmiş, duvarları çatlayan evde yaşam mücadelesi veriyor.

 

::::::::::::::::::

Sonay CAN

 

Keşan Büyükcami Mahallesi Memiçeşme Sokak No: 47’deki evde ikamet eden 6 kişilik İdin Ailesi, şu sıralar büyük bir dram yaşıyor. İkinci katta, kiracı olarak oturdukları evlerinin alt katı yıktırılmaya başlayınca neye uğradığını şaşıran aile, ölüm tehlikesini hiçe sayarak, hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Her şey, Büyükcami Mahallesi Memiçeşme Sokak’ta 10 hanenin ikamet ettiği toplam 6 adet evi ve müştemilatlarını içinde barındıran arsanın, 32 varisinin mirasta anlaşamamasıyla başladı. Bu nedenle satışa çıkarılan arsa, üzerindeki evlerle birlikte satıldı. Bu işlem üzerine evlerde kiracı olarak oturan aileler, birer ikişer evleri boşalttı ancak maddi durumu uygun olmayan İdin Ailesi ise bir başka evi kiralayamadığı için oturduğu evden çıkamadı. Satım kararını sonradan öğrendiklerini ifade eden, bu konuda kendilerine evin boşaltılması için hiçbir yasal tebligat yapılmadığını vurgulayan Aynur İdin, eşi İbrahim İdin’in emekli maaşından başka bir gelirleri olmadığını, 6 kişilik ailesinde, askerden yeni geldiği için bir oğlunun işsiz olduğunu, diğer oğlunun ise omurga eğriliği sorunu olan skolyoz hastası olduğunu, biri kız, diğeri erkek öteki 2 çocuğunun ise yakındaki Yekta Baydar Ortaokulu’nda eğitim gördüğünü belirterek, kış mevsiminin yaşandığı şu günlerde, bir başka eve gidecek maddi gelire sahip olmadıklarını söyledi.

Aralarında kendi oturdukları da bulunan evlerin yıkılmaya başlanması üzerine zor durumda kaldıklarını söyleyen Aynur İdin, “Bizlere hiçbir tebligat yapılmadan, yıkıma başlandı. Arsayı alan şirket, bizim evimizi boşaltmamızı beklemeden nasıl yıkıma başlayabilir? Şirket, evlerin kapı, pencere ve diğer demir aksamını alması için çeşitli kişilerle anlaşmış. Bu kişiler, bir pazar günü evleri yıkmaya başladılar. Biz ikinci katta oturmamıza rağmen, alt katı yıkmak istediler. Burada insanlar yaşıyor. Bu kişiler, elektrik sayacımızı da söküp attılar. Alt katta kapı ve pencereler söküldü. Duvarları balyozla yıktılar. Üst katta insanlar yaşıyor, bunu bile bile bize ölüm tehlikesini yaşattılar. Günlerdir, elektriksiz yaşıyoruz. Benim okula giden 2 evladım var. Bırakın ders çalışmayı, kendilerine banyo bile yaptıramıyorum. Yemek de yapamıyorum. Emniyet ve savcılığa gittim. Onlar da bizim evi boşaltmamızı istedi. Bu kış kıyamette nereye gideyim? Belediye de bizim 3 aylık kiramızı ödemeyi teklif etti ama şu anda çıkacak durumumuz yok. Yetkililerden yardımcı, burayı satın alan şirketten de anlayışlı olmalarını istiyoruz. Sonuçta bizler insanız. Bu yapılanlar, insan haklarına aykırı.” dedi.

Son bir umut olarak Medya Keşan Gazetesi’ne başvurduğunu söyleyen İdin Ailesi, yetkililerin bu sorunu çözmek için yardımcı olmasını istedi.