Keşan  Belediyesi mücavir alanı içerisinde bulunan Erikli ve Yayla sahilinde 3 ay süre ile görev yapacak cankurtaranlar görevlerine başladılar.

Erikli ve Yayla’da bulunan cankurtaran kulelerinde cankurtaranlarımız 10.00-19.00 saatleri arasında görev yapmaya başladılar.

Keşan Belediyesi Yelken ve Su Sporları Kulübü Başkanı Andaç Gedik, Cankurtaranların Erikli ve Yayla’da göreve başladıklarını belirterek “Cankurtaranlarımızın belgeleri gümüş cankurtarandır, dinamik bir ekibe sahibiz. Cankurtaranlar kuleden 50 metrelik bir alanı sürekli dürbünle gözetliyorlar ve bir tehlike anında da müdahalede bulunmaya hazırlar, vatandaşlarımız da denize girmeden kuledeki ve kumsaldaki bayrakları ve uyarı levhalarını dikkate almaları gerekmekte, cankurtaranlarımızın uyarılarını da dikkate almaları önem arz ediyor. Havaların ısınmasıyla beraber serinlemek amacıyla girilen  göl, gölet ve barajlardan uzak durulması önem arz etmektedir. Çünkü bu noktaların derinlikleri ve zemin yapısı tehlike yaratabilir.” dedi.

Vatandaşlar cankurtaran olması nedeniyle sahillerde kendilerini daha güvenli hissettiklerini belirterek, bu anlamda Keşan Belediyesi’ne teşekkür ettiler.