İspat Cami Mahallesi’nde Kurtuluş Caddesi üzerinde, Keşan Belediyesi tarafından yaptırılan park içinde yer alan “Keşanlı Ali Destanı”nın yazarı Haldun Taner’in anısına yapılan büstü ve kaidesine zarar verilmesine tepki gösteren emekli öğretmen Cavit Deniz, “Daha duyarlı olunmalı.” dedi.

Cavit Deniz, büst ve kaideye zarar verilmesinin Keşan’a yakışmadığını belirterek, “Parka isminin verilmesiyle birlikte onun anısına büstü de buraya konuldu. Keşan’da büste yapılan saldırıdan iki gün öncede, İstanbul Kadıköy’de de bir saldırı gerçekleşmişti. Yapılan saldırı Keşan açısından bir eksidir. Keşan’ı yönetenlerin, bu durumu yaşatmaya hakları yok. Dikkatli olunmalı. Biz, her şeyi gördüğümüzde yapılması konusunda atlıyoruz ancak, istikrar anlamında bir sonuca gidilmiyor. Haldun Taner büstünün ve parkının durumu da, buna bir örnektir. Bu kötü örneklerin yaşanmaması adına, daha duyarlı olunmasını istiyoruz.” dedi.

YÖNETİCİLERE VERYANSIN ETTİ

Keşan’daki büstün açılışının Haldun Taner’in eşi Demet Taner tarafından yapıldığını hatırlatan Deniz, şunları söyledi: “Parkın durumu hakkında ilkbahar döneminde değerlendirmelerde bulunmuştum. O zamanda büstü dile getirip, anlam ve önemine gerekli ilginin gösterilmesi konusunda, yetkililere uyarılarda bulunmuştum. Ancak, bizim bu konudaki içtenlikli yaklaşımlarımız, nedense Keşan’ın genel ve yerel manada, yönetenlerde olumlu bir tepki görmüyor.”

ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Parkın ve büstün korunması adına neler yapılabileceği yönündeki soruyu da yanıtlayan Cavit Deniz, “Buranın korunması için öncelikle parkın işlerlik kazanması gerekiyor. Parkın karşısında polis lojmanları var ve buranın işletmesi de, polislerin Keşan’da bir derneği varsa, onlara verilebilir. Ayrıca parkın bir bölümüne Keşan Belediyesi tarafından AVM kurulması gündeme gelmişti. Peki, bu ne oldu? Buraya AVM kurulabilir. En azından park sahipsizliğinden kurtulmuş olunabilir. Parkta yerel ya da ulusal bazda etkinlikler yapılabilir. Haldun Taner Parkı’nda, Keşan Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü yılda 1 ya da 2 defa orada yerel şairler, yazarlar ya da ulusal bazda etkinlikler yapılabilir. Haldun Taner’in adını kullanarak, orada edebi bir etkinlik yapmamışsak, burada sorgulanması gereken Keşan Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’dür.” şeklinde konuştu.