AYGÜL KONAR

Aşağı Zaferiye Mahallesi'nde bir süre önce sokak hayvanlarının zehirlenerek çok sayıda sokak hayvanının ölümüyle sonuçlanan olay gibi, önceki gün de zehirlenmeler yaşandı.

Zehirlenen 3 sokak hayvanından birinin öldüğü zehirlenme olayı ile ilgili tepki gösteren KE-HAYKO Başkan Sevinç Cebeci, "Geçen ay meydana gelen zehirlenme olayıyla aynı bölgede yine zehirlenme yaşandı. Bu olayda 3 sokak hayvanından biri öldü. Zehirlenerek ölen candan alınan örnekte, zehirlenme olduğu belirlendi. Tedavi altına alınan sokak hayvanlarından bir tanesi sahiplenildi. Diğerinin de tedavisi devam ediyor. Dün akşam da bir köpeğe araba çarpmış. Ağır yaralanan köpek, sürünerek yol kenarına kaçsa da, çevredeki büyük köpekler tarafından saldırıya uğramış. O köpeğimizin de durumu ağır" dedi.

NEYİN GÜNÜNÜ KUTLAYACAĞIZ?

Sürücülerden, şehir içerisinde hız sınırı konusunda dikkatli olmalarını isteyen Cebeci, "Arabanın çarptığı, köpek olduğu gibi bir çocuk da olabilir. Nasıl ki bir cana dikkat ediyorsanız, sokak hayvanlarının da bir can olduğunu unutmamalısınız. Sokak hayvanlarına çarparak büyük acılar çekmelerine neden olanlar, acaba bu acıyı vermekten zevk mi alıyor? Kötü durumdaki bu köpeğimiz de şuan tedavi altında. Ayrıca, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nü de kutlamama kararı aldık. Hayvan hakları yasası çıkmadan, yaşanan olaylara baktığımızda, insanların acıması olmazken neyin gününü kutlayacağız?" diye konuştu.