AYGÜL KONAR

“BU OLAYLARIN ARDI ARKASI GELMEYECEK”

Yaşanan bu tür olayların eğitimden kaynaklandığını ifade eden Cebeci, şunları kaydetti: “Aracın kapısına zincirle bağlanmış sanırım. Öyle yavaş yavaş götürülmek istenmiş. Hayvan dayanamadı asılı kaldı öldü ya da arabanın arkasına konuldu, kendini giderken attı. Bir süre sonra kameralarda gözüktüğü gibi 1 km ileride vatandaş takip ediyor. Ağacın altına ölüsü atılmış halde görüyor. Aracın plakası var, zaten suç duyurusunda da bulunmuş. Bu olayların ardı arkası gelmeyecek. Gelmiyor da zaten. Sadece yerlere toz dökülerek değil mamalara da zehir koyuyorlar Keşan’da. Hayvanlar, kediler, köpekler zehirlendi, arka ayakları bağlanarak atıldı sağa sola. Büyük cezalar gelmedikten sonra bunun ardı arkasının kesileceğini düşünmüyorum. Ne zaman ki hayvan hakları veya bakanlık büyük cezalar yazdığı takdir de insanlar biraz daha tedbirli olacaktır diye düşünüyorum ama kötü insana zaten hiçbir şey fayda etmez. Yeter ki Allah insana insaf versin, vicdan versin. Yoksa dediğim gibi ne para cezaları ne hapis cezaları kötü insanları ıslah edeceğini düşünmüyorum. Yasa çıktığı takdir de büyük para cezalarıyla, hapis cezalarıyla hiç olmazsa %si inecek diye düşünüyorum. Ben eğitimden kaynaklandığını düşünüyorum. Ne okullarda eğitim var ne dini okullarımızda eğitim var. En azından hayvanlara karı biraz daha insaflı olmamız gerektiğini onlarında bize emanet olduğunu öğretilmesi gerektiğini çocukların eğitimi anne babadan başlar daha sonra okullar ele alır öğretmenler. Anne babalar eğer ki çocuklarını güzel bir şekilde, insaflı bir şekilde vicdanlı bir şekilde ve zararı olmayan canlılara zarar verilmemesi gerektiğini öğretirse eğer bu sorun ortadan kalkacaktır. Çünkü anne baba temeldir. Arkasından okul başlar ama biz maalesef bunu beceremiyoruz. Ben çevremde de görüyorum annenin babanın yolda giderken köpeğe ‘vur yavrum gitsin’ diyen annelere rastlıyorum. Babaların çocukların atması için eline taş verdiklerini görüyorum. Bunlarda beni çok üzüyor. Ben her zaman söylüyorum biz hakikaten insan olmayı beceremiyoruz artık. Eskiden böyle değildi, bizim çocukluğumuzda böyle değildi. Bir saygımız sevgimiz vardı. Şimdi ne insana ne hayvana karşı ne sevgi kaldı ne de saygı kaldı. İnşallah geri kazanırız diye düşünüyorum bunu. Biz insanız. İnsan olduğumuzu unutmamamız lazım.”

“BAŞ NE YAPARSA AYAKLAR ORAYA DOĞRU GİDER”

İhtiyacı olan ama insan ama çocuk ama hayvan hepsine el uzatmayı, vicdanlı davranılması gerektiğini hatırlatan Cebeci, “Benim gibi düşünen birçok insan olduğunu biliyorum. Ne kadar eğitici ve insanlara fikir, akıl verici olursa, okuyan insanlarında kendine çeki düzen vereceğini düşünüyorum. Dediğim gibi biz yeni çıkacak olan kanunun çok düzgün bir şekilde olmasını cezaların insanlara eziyet eden belediyelere barınaklara da kesilmesini istiyoruz. Sadece insanlar hayvanlara eziyet etti değil. Görüyorsunuz sosyal medyada ne barınaklar var. Ne eziyet içinde açlık, sefaletlik birbirini yiyen köpeklerle öldüren belediyeler var. Yalova Belediyesi’ne verecek cevap bulamadı 170 tane köpeği. Onların zaten delilleri var. Orman ve Su İşleri ceza bile kesmişti onlara. Dediğim gibi yani baş ne yaparsa ayaklar oraya doğru gider. Dolayısıyla başımızdaki insanlar eğer ki bunu daha güzele daha iyiye taşırsa, eğitici olursa halkımızda o tarafa doğru gider diye düşünüyorum.” dedi.

KEHAYKO olarak 14 Şubat Sevgililer Gününde kendi sayfalarında yazdıkları ‘Sevgililer gününde sevgiliniz, eşiniz, arkadaşınız adına bir canı doyurarak, bir torba mamayı canlılara bağışlarsanız seviniriz’  yazısı sonrası birçok güzel sonuç aldıklarını söyleyen Cebeci, “Keşan’dan da bir sürü arkadaşlar sağ olsunlar bizlere indirimli olan mamalardan alıp getirdiler. Bizde o canlara mamaları veriyoruz. Türkiye’den tek istediğimiz şey bizler gönüllüyüz. Gönlümüzü koyduk, vicdanımızı koyduk, maddi manevi her şeyimizi ortaya koyduk. Bizim elimizden tutsalar bu canlara mama, tedavi, ilaç yardımı yapsalar bizler çok mutlu olacağız. 10 tane can yerine 20 tane can kurtarmış olacağız. Bu da bizi mutlu edecek.”  ifadelerini kullandı.