SONGÜL KONAR

Cebeci, koronavirüs tedbirleri sonrasında vatandaşların sokağa çıkmaması nedeniyle yiyecek ve içecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını düşünerek 81 ilin valiliğine genelge gönderen İçişleri Bakanlığı’nın bu kararından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

“Sokak Hayvanları” konulu genelgede, valiliklerden; başta hayvan barınakları olmak üzere park, bahçe gibi sokak hayvanlarının yaşam alanlarında tespit edilen noktalara düzenli olarak mama, yem, yiyecek ve su bırakılması, hayvanların yaşam alanlarının dezenfekte edilmesi ve vatandaşların bu konudaki hassasiyetlerinin arttırılmasının istendiğini” kaydeden Sevinç Cebeci, “Genelgede, koronavirüs salgınının sadece insan hayatını değil, sokak hayvanlarının da hayatını olumsuz etkilediğine dikkat çekilmesi ve sosyal izolasyonun sağlanması amacıyla gündelik yaşamın olağan koşullarının değişmesi ve yiyecek içecek servisi yapılan yerlerin tüketim kapasitesinin düşmesi nedeniyle başta hayvan barınakları olmak üzere artık yiyeceklerden beslenen sokak hayvanları açısından yiyecek bulma zorluğuna vurgu yapılarak bu konuda gerekli tedbirlerin alınmasına genelgede yer verilmesi bizi mutlu etti. BU genelgede, vali/kaymakamlıklar ile yerel yönetimler başta olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile koordinasyon sağlanarak, bu süreçte yiyecek bulmakta zorlanabilecek olan sokak hayvanlarının aç kalmaması için gerekli tedbirlerin alınması istendi” dedi.

“UMARIZ GENELGE DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDİLİR”

Bahse konu genelgede, başta hayvan barınakları olmak üzere park, bahçe gibi sokak hayvanlarının yaşam alanlarında tespit edilen noktalara düzenli olarak mama, yem, yiyecek ve su bırakılmasının istendiğini bildiren Cebeci, “İçerisinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte, genelge doğrultusunda sokak hayvanlarının yiyecek ve içecek ihtiyaçlarına kolay ulaşabilecek olmaları sevindirici bir durum. Umarız genelge doğrultusunda hareket edilir. Bahse konu genelgeyi valiliklere gönderen İçişleri Bakanlığı’na hassasiyetleri nedeniyle teşekkür ederiz” diye konuştu.

KORUDAĞ'A ATILAN KÖPEKLERE DİKKAT ÇEKİLDİ

Korudağ mevkiine hemen hemen her gün köpeklerin bırakılarak terk edildiğinin altını çizen Sevinç Cebeci, burada biriken sokak köpeklerinin, zaman zaman Gelibolu'dan gönderilen yemekler tarafından beslendiğini kaydederek, “Böyle bir genelge varken bir kısmının da Keşan tarafından beslenmesini için kaymakamlığımızdan rica edeceğiz”  şeklinde konuştu.