AYŞİN SEÇİL GEZER

Keşan Belediyesi’nin 72 dönüm alana projelendirdiği 1000 hayvan kapasiteli bakımevinin sokak hayvanları için önemli olduğunu belirten Cebeci, şunları söyledi: “11 Temmuz 2018 tarihinde Keşan, sokak hayvanlarını koruma altına almak için Belediye Başkanımız Mehmet Özcan tarafından temel atma töreni düzenlendi. Bu bizim için, tüm hayvanseverler için ve tüm canlar için çok güzel bir gelişme. 1000 kapasiteli ve 72 dönümlük arazi üzerinde; atlar, kuşlar, doğada yaşamını sağlayamayan yaban hayvanları, köpekler, kediler için büyük bir tesis yapılmakta. Bunun için Belediye Başkanımız Mehmet Özcan’ın söylediği gibi Keşan’da yaşayan ve sağlam olan canlar toplanmayacak, bu canlar yaşaması gerektiği sokaklarda yaşamaya devam edecektir. Burada büyük ameliyatlar yapılacak, kırıklar, operasyonlar, kısırlaştırma devam edecek. Bakıma muhtaç olan, atılan yaşlı atlar yaşamlarını orada sürdürecek.” 

HAYVANSEVERLERİN GÖZETİMİ ALTINDA OLACAK

Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği için de yapılacak olan merkezde bir büro açılacağını ifade eden Sevinç Cebeci, “Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği adına Mehmet Özcan, orada bir büro verecek. Beraber güzel bir şekilde yürüteceğiz. Hayvanseverlerin gözetimi altında olacak. Çok güzel bir temel atma töreni oldu. Kaymakamımız, Belediye Başkanımız herkes oradaydı. Trakya’nın en büyük hayvan rehabilitasyon merkezi oluşturuluyor. Türkiye’de sayılılardan bir tanesi olacak. Bütün müdahalelerin yapılabileceği harika bir merkez olacak. Sokakta yaşamlarını devam ettirecek olan bütün canlar sokakta, doğada yaşaması gerektiği gibi yaşayacak, orası hapishane değil, tedavi merkezi olacak. Belediye Başkanımız 6 ay içerisinde biteceğini söyledi. 6 ay sonra yine inşallah hepimiz orada olacağız. Sokak canlarını korumaya devam edeceğiz. Dilerim bu, diğer il ve ilçelere örnek olur. Bu canlar, hepimizin canları. Onları ölüme atmak yerine iyileştirmek, doğaya kazandırmak bizim insanlık görevimizdir.” şeklinde konuştu. 

Öte yandan sokak hayvanları için suyun çok önemli olduğu vurgusunu yapan Cebeci, herkesi kapısının önüne bir kap su koymaya davet etti.