29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, dün Keşan’da çelenk sunma töreni düzenlendi.

Saat 13.00’te Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde başlayan çelenk törenine Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Tugay Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Şükrü Bilir ile siyasi parti temsilcileri, kurum kuruluş amirleri ve vatandaşlar katıldı. Çelenk töreni birçok ilki de beraberinde getirdi.
JANDARMA DA ÇELENK TAŞIDI
Törende en dikkat çeken detay ise, 15 Temmuz’da FETÖ’nün askeri darbe girişiminin ardından İçişleri Bakanlığı’na bağlanan jandarmanın Kaymakamlık çelengini taşıması oldu. Daha önce sadece polisin taşıdı çelengi bu yıl Emniyet Müdürlüğü’nden bir personel ile Jandarma’dan bir personel taşıdı. Bu detay ise törende en dikkat çeken detay oldu. 
ASKER ŞEKER DAĞITTI
Törende dikkat çeken diğer detay ise törene katılan askeri personelden kıdemli başçavuşun törene katılan protokol üyelerine dağıttığı şeker oldu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle törene katılanlara şeker dağıtan başçavuş, protokolün ilgi odağı oldu.
SİYASİ PARTİLER ÇELENK KOYDU
Öte yandan törende dikkat çeken diğer bir ayrıntı ise protokolün yanı sıra siyasi parti ve diğer kuruluşların da Atatürk Anıtı’na çelenk koyması oldu. Uzun süredir sadece Kaymakamlık, Tugay Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’nın çelenk koyduğu törenlerde, bu yıl AK Parti ve CHP İlçe Başkanlıkları ile Edirne Barosu Keşan Şubesi’ne bağlı Avukatlar ve Eğitim İş Sendikası da çelenk koydu. Çelenk sunma töreni, çelenk sunumunun ardından Keşan Belediye Bandosu eşliğinde Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.

29 EKİM PROGRAMI

Bugünkü program ise saat 09.30’da, Keşan Kaymakamı Nuri Özder tarafından kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayacak. Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önündeki program ise saat 10.00’da, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve Keşan 4’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Demir’in halkın bayramını kutlaması ile başlayacak. Ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okunacak. Keşan Kaymakamı Nuri Özder’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptıktan sonra Cumhuriyetin kuruluşu ile ilgili ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumları arasında yapılan şiir yarışmasında birinci seçilen eserler öğrenciler tarafından okunacak. Keşan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisinin ardından etkinlik geçit töreni ile son bulacak. 15.00-16.00 saatleri arasında ise Keşan Belediye Bandosu tarafından Atatürk Parkı Kültür Podyumu’nda konser verecek. Keşan Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tarafından düzenlenen fener alayı korteji ise saat 19.00’da, eski itfaiye binası önünden başlayarak, Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek. Fener alayının ardından havai fişek gösterisi yapılacak.

29 Ekim kutlamaları bugün saat 10.00’da Keşan Cumhuriyet Meyanı’nda yapılacak kutlamalarla devam edecek.