2004-2009 Döneminde CHP’den Keşan Belediye Meclisi üyeliği, 2008-2009’da Keşan Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan, Medya Keşan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci-Yazar Cengizhan Aktan, Mart 2014 Yerel Seçimlerinde, CHP’den Keşan Belediye Meclisi’ne aday adayı olduğunu açıkladı.

Aktan, “Görev yaptığım dönemde olduğu gibi, yine bu onurlu görevi layıkıyla yapmak için, partililerim ve tüm Keşan Halkı'nın desteğini bekliyor, saygılar sunuyorum.” dedi. 

CENGİZHAN AKTAN

KİMDİR

Cengizhan Aktan, özgeçmişini şöyle açıkladı:

“1965 Keşan doğumluyum.

Keşan Atatürk İlkokulu, Keşan Atatürk Ortaokulu ve Keşan Lisesi'ndeki eğitimimin ardından, Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü'nden, 1988 yılında mezun oldum.

1987-1999 arasında; Keşan'da 1962 yılından bugüne günlük olarak yayımlanan yerel ÖNDER Gazetesi'nin Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü görevini yürüttüm. Amasya'da başlayıp Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda biten askerlik görevimden sonra da Yazı İşleri Müdürlüğü'ne devam ettim. Eylül 2001'den itibaren Yazı İşleri Müdürlüğü ile birlikte Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yaptığım ÖNDER Gazetesi'nden, 31 Mayıs 2006 tarihinde ayrıldım.

Keşan'da ilk kez ücretsiz dağıtılan haftalık Saros Körfezi Gazetesi'ni 1 Temmuz 2006 Cumartesi günü yayımlamaya başladım. 10 Mart 2007 tarihine kadar 35 sayı yayımladığım Saros Körfezi Gazetesi'ni, Nisan 2007'den itibaren Saros Körfezi Dergisi'ne dönüştürdüm ve aylık dergi olarak yayımına devam etmekteyken, 1 yıl sonra, Keşan Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirilmem nedeniyle yayımına son verdim.

28 Mart 2004 - 29 Mart 2009 döneminde Keşan Belediye Meclisi üyeliğinde, Nisan 2008 - Mart 2009 arasında da Keşan Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum.

2013 yılı başından bu yana da, Keşan'da günlük olarak yayımlanmakta olan MEDYA KEŞAN Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmenliği'ni yapmaktayım.

Kurucu üyeliğinde bulunduğum Keşan İşadamları Derneği'nin (KİAD) yanısıra, Basın Konseyi, Basın Konseyiyle Dayanışma Derneği, Edirne Gazeteciler Derneği, Trakya Gazeteciler Derneği, Türk Hava Kurumu Keşan Şubesi, Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (İzmir) üyesiyim. Keşan Doğa Sporları Topluluğu (Keşan Bisiklet Grubu)’nda bisiklet, doğa yürüyüşü ve dağcılık faaliyetlerimi sürdürmekteyim.

Kuruluşlarında bulunduğum Marmara Çevre Platformu (MARÇEP) ve Türkiye Çevre Platformu'nda (TÜRÇEP) da katılımcı olarak yeralmaktayım.

Gazeteci Derya Aktan ile evliyim. Yaşar Üniversitesi İngilizce Mimarlık Fakültesi 3. Sınıfta okuyan bir kızım var.”