GİZEM GÖRÜR

LCD EKRANLAR BOZULABİLİR

Öner, cep telefonlarının, artık hayatın bir parçası olduğuna dikkat çekerek nereye gidilirse gidilsin, bu küçük mobil cihazların, ister plajda, ister arabada ya da doğa yürüyüşlerinde, insanların yanında taşıdığını kaydetti. Durum böyle olunca, yapılan ufak bir dikkatsizliğin, cihazlara küçük büyük sorunlar yol açabildiğine değinen Şahin Öner, “Bu yüzden bazı noktalara dikkat ederek yanınızdan ayırmadığınız o müthiş iletişim cihazına tatil dönüşünde veda etmek zorunda kalmazsınız. Aşırı ısı ve sonunda kısa devre. Kimse buna pek dikkat etmez. Ama aşırı ısı, cep telefonunda ciddi sorunlara yol açabilir. Yaz aylarında cep telefonunu güneş altında bırakmak, o ürünün aşırı ısınması ve bozulmasına neden olur. Aşırı sıcaklığa dikkat edilmediği durumlarda, özellikle yaz aylarında cep telefonun sıcaklığı 70 dereceye kadar çıkabilir. Yeni nesil telefonlarda bu büyük bir sorun. Çünkü ürünlerin üzerinde bulunan LCD ekranlar bozulabilir, hatta sıvı kristal akabilir. Kaldı ki plastik alaşımlı kasa sistemleri bu sıcaklıkta erimeye başlar. Bunlar belki bilinen şeyler. Fakat yüksek ısıda cep telefonlarının pilleri de zarar görür. Öyle ki, pillerin performansları önemli ölçüde düşer. Bazı durumlarda da çalışmasını tamamen yitirir. Bu yüzden cep telefonu her zaman gölgede kalmalı. Ayrıca arabanın torpidosunun üstünde kesinlikle bırakılmamalı. Güneş ışınının direkt olarak etki ettiği alanlarda cep telefonun uzak durması şart.” dedi.

CİHAZI KURUTUN VE ZAMAN KAYBETMEDEN YETKİLİ SERVİSE VERİN

Cep telefonlarının bir numaralı düşmanları arasında, nem ve su olduğunun altını çizen Öner, “Islanan bir cep telefonu hemen kapatılmalı. Açık kalan ve su ile temasa geçen bir telefon her an kısa devre yapabilir. Su ile temas etmişse yapılması gereken ilk şey, cep telefonunu kapatmak ve dış yüzeyini silmek. Ardından da dikkatlice fön makinesi ile kurutma işlemine başlatmak. Cep telefonunun pilini, SIM kartını ve varsa hafıza kartını çıkartmak ve ardından da kurutmak önemli. Kapaklı olan cep telefonlarında kapağı söktüğünüzde suyun ürüne ne derecede etki yaptığı görülür. Bu alana da fön ile müdahale edilebilir. Cep telefonunu, tüm bunları yaptığınızda açabilirsiniz. Suya düşen bir cep telefonunu tekrar çalıştırmak oldukça zor. Peki suya düşen bir cep telefonuna ne yapmak gerekiyor? İlk olarak kapaklı bir telefon ise kapağı söküp, pil, SIM kartı ve bellek kartını cihazdan çıkarın. Cihazı kurutun ve zaman kaybetmeden yetkili servise verin. Bunu yaptığınızda telefonun tekrardan çalışabilmesi zayıf bir ihtimal ama buna karşın pil, SIM kartı ve bellek kartı tekrardan kullanılabilir.” diye konuştu.

EN İYİ SEÇENEK ELEKTRİKLİ BİR SÜPÜRGE KULLANMAK

Plajda cep telefonu ile gezen ve güneşlenen kişilerin, kum tehlikesinin farkında olmadığını da dile getiren Şahin Öner, “Cep telefonu kum ile temasa geçmezse bile, kuvvetli bir rüzgar cep telefonunun tuş takımın arasına kum tanecikleri sokabilir. Bu durum, tuşlarda temassızlık problemi yaratabilir kum tanecikleri, cep telefonlarında ciddi sorunlara yol açabilir. Daha büyük bir sorun, şarj bağlantısının kumlanması ve bu sayede de şarj işleminin gerçekleşmemesi. Kumdan kurtulmak için, ince bir fırça kullanılabilir. Nemli bir bez, sünger ya da bir kürdan aynı işi görür. En iyi seçenek elektrikli bir süpürge kullanmak. Bunu yapmadığınızda cihazın içine giren kumlar, ekranı bile çizebilir. Ekran çizildiğinde de yapılacak bir iş kalmaz. Cep telefonu kılıflarını kesinlikle kullanın. Buna ek olarak ekranı koruyan şeffaf folyoları göz ardı etmeyin. Telefon çalındığında ne yapılmalı cep telefonu için oluşabilecek diğer bir tehlike, siz havuza veya plaja girerken telefonunuzun çalınması. Önlem olarak kesinlikle PIN kodunu aktif ve varsa şifreli tuş kilidi fonksiyonunu aktif hale getirin. GSM operatörünün numarasını da farklı bir yere kayıt edin. Bu sayede bu numarayı arayıp SIM kartınızı operatörden iptal edebilirsiniz. Cep telefonları için birçok koruma kılıfları satılıyor. Bu koruma kılıfları cep telefonunu önemli tehlikelerden korur. Yapmanız gereken diğer bir işlem IMEI numarasını kayıt etmek. Her bir cep telefonu farklı bir IMEI numarasına sahip. Bu numara sayesinde cep telefonunuz saptanabiliyor. Bu yüzden telefonunuza *#06# tuş kombinasyonunu girin ve karşınıza çıkan IMEI numarasını kayıt edin. Eski telefonunuzla tatile gidin bizim tavsiyemiz, plaja veya havuza giderken cep telefonunu yanınıza almamanız ya da yeni yerine eski telefonunuzu kullanmanız. Sonuçta günümüzdeki birçok kişi birden fazla cihaza sahip. Böyle bir durumda, daha az üzülmek için eski telefonunuzla bu tür mekanlara gidin.” şeklinde konuştu.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ