Vatan Partisi Keşan İlçe Başkanlığı dün Şehitlik parkında saat 13.00’te basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Vatan Partisi Keşan İlçe Başkanı Çetin Alabak AK Parti iktidarının 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra tek başına iktidar olmanın verdiği cesaretle Cumhuriyet devrimi ile olan hesaplaşmasını sözde yeni bir Anayasa yaparak tamamlamak niyetinde olduğunu belirterek, “Özgürlükçü demokrasi, darbe anayasasından kurtulma masalları ile asıl hedeflenen Türk milletidir, Laik, Demokratik Cumhuriyet’tir. Özgürlükçü demokrasi diyenler Artvin’de doğa katliamına direnen ve demokratik tepkilerini dile getiren halkın üzerine gaz bombaları, polis copu ve plastik mermi ile gitmektedir. İşte gerçek demokrasi anlayışları budur.” dedi.

BU MECLİS YENİ ANAYASA YAPAMAZ

Yeni anayasa yapmanın kurucu meclislerin görevi olduğunu ve bir devrimle yapılacağını söyleyen Alabak, mevcut anayasaya sadakatle bağlı kalacaklarına dair yemin etmiş milletvekillerinin yeminlerini çiğneyerek yeni bir anayasa yapamayacağını ve sadece anayasanın maddelerinde değişiklik yapma yetkileri olduğunu kaydetti. Çetin Alabak, “Türk milleti önünde verilen sözün bir hükmü yok mudur? Yeni anayasa ile yapılmak istenen açıktır. Türk Milletini anayasadan çıkarmak istiyorlar. Sözde eşit yurttaşlık tanımı getirerek milletimizi kimliksiz bırakmak istiyorlar. Bu nedenle yeni anayasa girişimi Türk Milletine savaş ilanıdır. Özerklik istiyorlar. AK Parti, CHP, PKK/BDP ortaklığı özerklik talebi ile ülkemizin bağımsızlığına ve ülke bütünlüğünün temeline dinamit koymaktadır. Kürt yurttaşımıza açıkça sen bizden değilsin deyip ikinci sınıf vatandaşsın diyorlar. ABD’nin ikinci İsrail projesine çanak tutuyorlar. Cemaatlere ve Tarikatlara Özgürlük istiyorlar. Parlamentoda bulunan partiler irfan ocaklarının yasallaşması konusunda uzlaşmış bulunuyorlar. Yaşam tarzlarına özgürlük adı altında cemaatlerin kendi hukuk rejimlerini uygulamalarına meydan veriyorlar. Cemaatler kula kulluk sistemidir. Bugün Ortadoğu’da ki terör örgütleri cemaat ve tarikat bağlarını kullanarak terörist yetiştiriyorlar. Başkanlık Sistemini istiyorlar. Başkanlık sistemi özünde bir mafya rejimdir. Bu sistemle sadece yürütme değil, yasama ve yargı da başkanlık sisteminin etkisi altındadır. Daha tehlikelisi başkanlık rejimi ABD’nin BOP Eş başkanlığı rejimidir. Küresel efendilerinin ülkemizdeki diktatörlüğünü hedeflemektedir.” şeklinde konuştu.

TÜRK MİLLETİNİ KARŞISINA ALAN MİLLETİN AYAKLARI ALTINDA KALMAYA MAHKÛMDUR

Cumhuriyet devrimine ve millete karşı yapılan saldırıların eninde sonunda hak ettiği karşılığı bulağının altınını çizen Alabak, Türk milletinin bölücü anayasaya geçit vermeyeceğini söyledi. Partilerinin en önde göğüslediği mücadelenin büyük bir kararlılıkla ülke çapında yürütülmekte olduğunu ifade eden Çetin Alabak, “Buradan siyasi partilere, sendikalara, demokratik kitle örgütlerine sesleniyoruz. Bölücü anayasa girişimini püskürtmek ve milli bir hükümet seçeneği için Milli Anayasa Hareketi içinde gücümüzü birleştirelim. Ülkemiz 24 Temmuz’dan beri bir Vatan Savaşı vermektedir. Bu savaş ABD’nin kara gücüm dediği PKK/PYD ye karşı yani ABD emperyalizmine karşı verilmektedir. Milletimiz bu savaşta büyük bedeller ödemektedir. Vatan Savaşının elbet bir bedeli olacaktır. PKK/PYD ordumuzun kararlı mücadelesi sonucu hendeklere gömülmektedir. Yeni anayasa girişimi PKK/PYD ye o hendeklerden çıkarma girişimidir.”

VATAN SAVAŞININ BAŞARISI İÇİN ÖNERİLERİMİZ ŞUNLARDIR

Konuşmasının sonunda Vatan savaşının başarısı için yapılması gerekenleri belirten Alabak, “Bölünme Anayasası çöpe atılacak, PKK ya karşı topyekûn mücadele örgütlenecek, Komşularla işbirliği sağlanacak, Suriye’ye terör ihracı kesilecek, İncirlik faaliyetlerine son verilecek. Vatan savaşında kaybettiğimiz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Anıları önünde saygı ile eğiliyoruz. Biliyoruz ki bu mücadele ABD emperyalizmi ve onun piyonlarına karşı zaferle sonuçlanacaktır.” dedi.