Maltepe Köyü’nde yaşlı ve hasta haliyle hiçte uygun olmayan şartlarda yaşam savaşı veren 61 yaşındaki Çetin Gelincik’in durumu hakkında yaptığımız haberin ardından Keşan Kaymakamlığı’nın ve diğer ilgili kurumların harekete geçtiği ve Gelincik’in Edirne Huzurevi’ne yerleştirildiği öğrenildi.

GİRİŞİMLER BU KEZ SONUÇ VERDİ

 Uzun süredir Maltepe Köyü’nde yaşayan ve psikolojik sorunları olan Çetin Gelincik’in tek odalı eski bir binada, kedilerle birlikte yaşam mücadelesi verdiği ve komşular ile yardımseverlerin desteği ile yaşam mücadelesi verdiğini geçtiğimiz günlerde gazetemizde yer alan haberimizde gündeme getirmiştik.. Kimsesiz olan Gelincik’in bu durumunun haber yapılması üzerine, Keşan SYDV (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı) ile Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü yetkililerinin harekete geçtiğini belirten Maltepe Köyü Muhtarı Arif Kuşkonmaz, yapılan girişimler sonucunda, Çetin Gelincik’in Edirne Huzurevi’ne götürüldüğünü söyledi.

Çetin Gelincik’in sıcak ve bakımının yapılacağı bir yere götürülmesi nedeniyle mutluluk duyduklarını dile getiren Kuşkonmaz, başta durumu kamuoyuna aktaran basın mensupları olmak üzere harekete geçen tüm yetkililere teşekkür etti.