Sürekli değişen sınav sistemleri, aileleri ve özellikle çocukları olumsuz şekilde etkiliyor.

Çocukların geleceğini belirleyecek sınavların stresini bir nebze olsun azaltmak için, sigorta şirketleri yeni bir poliçeyi hayata geçirdi. “Sınav Sigortası” adı altındaki bu paket poliçeyle, ailelerin ve öğrencilerin maddi ve manevi açıdan biraz da olsa rahatlatılması amaçlanıyor.

“ÖĞRENCİLERE PROFESYONEL OLARAK PSİKOLOJİK DESTEK VERİLİYOR”

Keşan’da sigorta acenteliği yapmakta olan Yekta Çetinkaya, Türkiye’de uygulanan ama birçok vatandaşın fazla bilgi sahibi olmadığı “Sınav Sigortası” hakkında bilgi verdi.

Sınav Sigortasının Türkiye’de ilk defa uygulandığını ve bu sigortanın veliler veya öğrenciler tarafından bilinmediğini belirten Çetinkaya, sözlerini şu seklinde sürdürdü: “Sınav sigortası SBS, YGS, LYS ve KPSS sınavlarına girecek adaylar için hazırlanmış bir paket poliçedir. Yukarıda bahsi geçen sınavlardan birine hazırlanan öğrenciler olası bir kaza sonucu kendisinin sakat kalması, sınava girememesi veya sınavın iptal edilmesi durumunda, bu teminatla bir sonraki dönem dershane masraflarını karşılamayı amaçlamaktadır. Ayrıca öğrencilere profesyonel olarak psikolojik destek de sağlamaktadır. Bahsi geçen sınav sigortası 9–10 ay önce hayata geçirildi.”

 “DERSHANELER İLE BU KONUYU GÖRÜŞÜYORUZ”

Çetinkaya, bu konuyu asıl görüştükleri yerlerin, dershaneler olduğunu dile getirerek, “Öğrenciler sigorta poliçelerini dershanelerde toplu olarak yaptırabilir. Eğer öğrenci olumsuz bir durumdan dolayı sınava giremez ise bir sonraki yıl tekrar dershaneye gitme ihtiyacı olacak. Dershane bu sigortayı ödemesi durumunda hem öğrencisini kaybetmeyecek hem de öğrencinin dershane masrafı sigorta tarafından karşılanmış olacak.” şeklinde konuştu.

Sınav sigortasının ödeme koşulları ve fiyatları ile ilgili bilgi veren Yekta Çetinkaya, sözlerine şöyle devam etti: “Sınav sigortası yaptıranlar; 2500 TL teminata yaklaşık 49 TL, 3500 TL teminata yaklaşık 79 TL, 4500 TL teminata yaklaşık 119 TL, 5000 TL teminata yaklaşık 189 TL yıllık prim ödeyeceklerdir.

Çetinkaya, sınav sigortasını velilerin düşünmesi gerektiğini kaydederek, “Hem öğrencinin geleceği hem de aile bütçesi anlamında olumlu bir uygulamadır.” dedi.