Acar SRC Kursu Yöneticisi Cevdet Karagöz, dün yaptığı açıklamada, SRC belgeleri ile ilgili bilgi verdi.

SRC-1, SRC-2, SRC-3, SRC-4 ve SRC-5 olmak üzere 5 ayrı SRC belgesi türü olduğunu ifade eden Karagöz, SRC-1 belgesi ile uluslararası yolcu taşımacılığı, SRC-2 belgesi ile yurtiçi yolcu taşımacılığı, SRC-3 belgesi ile uluslararası yük ve eşya taşımacılığı, SRC-4 belgesi ile yurtiçi yük ve eşya taşımacılığı, SRC-5 belgesi ile tehlikeli madde taşımacılığı yapılabileceğini kaydetti.

YILDA 4 KEZ SINAV DÜZENLENİYOR

Cevdet Karagöz, bu belgelerin alınmasının zorunlu olduğunu ve kurslara devamlılık gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yılda 4 defa açılan sınavlarda başarılı olunması gerektiğini söyledi.

Sınavlar hakkında da bilgi veren Karagöz, “Sınavlar Türkiye genelinde 13 ilde yapılıyor. Bu sınavların yapıldığı iller arasında Keşan’a en yakın olanlar, İstanbul ve Bursa. Kurslar, 4 ya da 5 hafta sürebiliyor.” dedi.

SRC, RUHSATLARINDA TİCARİ İBARESİ GEÇEN HER ARAÇ İÇİN İSTENİYOR

Cevdet Karagöz, SRC belgesinde muafiyetin olduğunu kayıt düşerek, şunları söyledi: “SRC 1, 2, 3 ve 4 belgelerinde muafiyet olabiliyor. 25 Şubat 2003 tarihinden önce sürücü belgesi olanlar için eğitime katılmadan ve sınava girmeden SRC belgesi almak hakkı vardır. B sınıfı ehliyet sahipleri için 90 günlük sigorta istenmektedir. SRC belgesi olmadan taşımacılık yapanlara ve araç sahiplerine cezai işlem uygulanıyor. SRC belgesi, ruhsatlarında ticari ibaresi geçen her araç için isteniyor.”