SONGÜL KONAR

“KEŞAN EKONOMİSİNE ÖNEMLİ KATKIDA BULUNACAK”

Organize sanayi bölgesi konusunun ilçe başkanı olduğu dönemde Keşan’ın en büyük eksiklikleri arasında olduğunu belirten Çevikel, “Yeniceçiftlik yakınlarında kurulması planlanan organize sanayi bölgesi, TEMA tarafından yeri ile ilgili mahkeme açılan sonucu iptal edilmişti. Daha sonra da uzun bir süre OSB konusu rafa kalktı. 2013 yılında bir haber aldım. Edirne’deki organize sanayi bölgesinin talep anlamında %75’nin dolmak üzere olduğunu ve 2. bölgenin açılacağı, yeniden Edirne’ye verileceği tarzında duyum aldım. Hemen dönemin valisinden randevu aldım ve arkadaşlarımızla Edirne’ye gittik. 2. bölgenin Keşan’da olmasını istedik. İhtiyaçları göz önüne alarak valimiz ile görüştük. Vali bey de bize destek oldu. 2. bölgenin Keşan’a yapılması için araştırmalara başladı ve desteğini esirgemedi. Dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan da destek aldık. Durumu kamuoyuna paylaştık ve partili-partisiz her kesimden destek gördük. Kimse ‘Hayır’ demedi. Arkasından da Sayın Bakanımızın da desteği ile dosyayı dönemin Keşan Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine teslim ettik. O dönem Sayın Mustafa Helvacıoğlu Oda başkanıydı. Yoğun bir çaba gösterdiler.  Yakın zamanda da yer konusundaki engel Milletvekilimiz Fatma Aksal’ın çabalarıyla kaldırılmış oldu. 60 civarı fabrikanın yerinin hazırlanmış olduğunu görüyoruz. Ciddi bir istihdam sağlanacak. Keşan ekonomisine önemli katkıda bulunacak. Böyle bir işe vesile olmuş olmak bizi gururlandırıyor. İnşallah bacaların tüttüğünü de insanların çalıştığını da görmek yakın zamanda nasip olur. Bu tip fikirlere sadece siyasi partiler değil sivil toplum kuruluşlarının da el atması lazım.” dedi.

“UZUN BİR SÜREÇ YAŞADIK BELKİ AMA SONUCU ÇOK OLUMLU OLACAK”

Keşan’da projelerin kamuoyu olgunlaştırılması gerektiğini ifade eden Hakan Çevikel, şunları söyledi: “Bu anlamda yerel basının etkili olduğunu düşünüyorum. O dönemde bu işi yerel basınla duyurduk ve çok destek gördük. Farklı fikirleri kapılı kapılar arkasında değil de toplumun huzurunda tartışmaya başladık. Uzun bir süreç yaşadık belki ama sonucu çok olumlu olacak. Bürokrasi kısmı bitirildi ve bundan sonra işin ticari ayağı olacak.”

“OLGUNLAŞTIRILMIŞ BİR TANE PROJE YOK”

Çevikel, sözlerini şöyle tamamladı: “Sadece OSB değil kavşaklarla olan çalışmaları da yerel basın ile paylaşarak olgunlaştırmıştık. Yine devlet hastanesinin yeri ile alakalı aynı şekilde çalışmıştık. Neticede ben Keşan’da hem STK’lar hem de siyasi partiler açısından Keşan’ın geleceği ile alakalı planlama yapılırken, mutlaka kamuoyunun süzgecinden geçirilmesi, fikirlerinin alınması gerektiğini düşünüyorum. Doğru fikre tartışarak ulaşabilirsiniz. Bu fikir süzgeçten geçer ve ondan sonra ne yapılması gerektiği ortaya konur. Yarım yamalak yapmaya kalkarsak çok amaçlı pazaryeri kompleksi gibi bir yapı ortaya çıkmış oluyor. Ben yapım oldu olmamalı. Keşan’da şu anda eski belediye binası öylece duruyor. Olgunlaştırılmış bir tane proje yok. Kim ne şekilde kullanıyor, yakıtını kim karşılıyor, bekçisi var mı, bir tasarruf olacak mı ve olacaksa Keşanlı ne yapılması istiyor? Bu konuda hiçbir şey tartışılmadı. Şu anda bunun tartışılmasını istiyorum. Daha sonra en olgun proje Keşanlılar ile paylaşılarak düzgün bir eser ortaya çıkarılmalı.”