AK Parti Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çevikel, düzenlediği basın toplantısı ile CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Koyuncu’nun partisine yönelik eleştirilerine cevap verdi.

AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı’nda dün gerçekleştirilen ve saat 15.00 sıralarında başlayan toplantıda, Koyuncu’nun sözlerini “Talihsizce yapılan bir açıklama” olarak değerlendiren Çevikel, şöyle dedi: “CHP’nin açıklamasında AK Partililerin köylere girmeyeceğinden bahsediyorlar. Biz şuna yoruyoruz, seçim listeleri hazırlanışında yaşanan hengameden dolayı herhalde sayın CHP ilçe başkanımız bir hafıza kaybı yaşıyor. Dolayısıyla böylesi talihsiz bir açıklama yapmış. Biz 2 yıldır ilçe teşkilatı görevinde bulunan arkadaşlar olarak her köyümüzü en az 4-5 defa ziyaret ettik. Köylümüzün ve kırsalın sorunlarını hepsinden daha iyi biliyoruz. Ona sormak lazım acaba kendileri kaç defa hangi köye gittiler? Hangi köylümüzün derdine çare oldular, hangi köylümüzün derdini paylaştılar? 4 tane il genel meclisi üyeleri vardı. Yine çoğunluk 5 yıldan beri kendilerindeydi. Köylümüzle, köylerimizle, kırsalımızla alakalı hiçbir projede bir desteklerini görmedik. Köy muhtarlarımızın da tamamı buna şahittir. Onların sıkıntı ve dertlerini ilçe teşkilatı olarak hep bizler iktidar partisi olarak çözmeye çalıştık. Elimizden gelen çabanın da en büyüğünü gösterdik. Biz köylere çok rahatlıkla göğsümüzü gere gere gideriz ve gitmeye devam edeceğiz. Çünkü sadece oy istemeye değil, sorunları dinlemeye, paylaşmaya da gittik. Yeri geldi iftar sofralarında köylümüzle beraber olduk, yeri geldi cenazesinde, düğününde beraber olduk, her türlü sıkıntısını da paylaşmaya çalıştık.”

KÖYLERLE İLGİLİ YATIRIMLARI SIRALADI

Hakan Çevikel, Vedat Koyuncu’ya toplulaştırma çalışmalarının hangi köylerde devam ettiğini ve bunların maliyetlerinin ne olduğunu sorarak, sözlerini şöyle sonlandırdı: “15 köyümüzde toplulaştırma çalışması var. Geçen gün bakanlarımızın katıldığı programda açılışı ve temel atma töreni yapılan yaklaşık 73 trilyonluk yatırım var. Yaklaşık 10 tane köyümüzün gölet ihaleleri yapıldı. Programa alınan bir o kadar daha köyümüz var. Suyun bereket ve medeniyet olduğunu hepimizin bilmesi lazım. Bu bereketle çiftçimizin ürünü, cebine giren parası ve refah seviyesi artacak. Çiftçisini ve kırsalını düşünmeyen bir hükümet bu bölgeye sadece son 10 yıl içerisinde 500 trilyon sulama yatırımı yapar mı? Faiz oranlarından bahsetmişler. AK Parti iktidara geldiğinde faiz oranları % 58-59 oranındaydı. Bunlar tarımsal kredi faizleri. Bu oran şu an 0,5. Çok düşük faizli ve hibe krediler de var. Hayvancılık üretimi bölgemizde artmış. Tarımsal üretimimiz artmış. Aynı şekilde bizler köylerimizin altyapı, üstyapı, yol, su sorunları ile ilgili birebir ilgilenmişiz.  Birçok köyümüzün sıkıntılarını gidermişiz. Pırnar-Çeltik yolu AK Parti’nin çabalarıyla yapılmış. Yine Beyköy’ün, Çeltik’in sulama ihaleleri KÖYDES Projesi’nden yani hükümetimizin gönderdiği paralar vasıtasıyla yapılmış. 2’nci kat asfaltlar yine bu ödeneklerle gerçekleşmiş.