GEREKLİ HASSASİYETİ GÖSTERDİK

AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı olarak İnönü İlkokulu bahçesinin pazaryeri olarak kullanılması için gerekli hassasiyeti gösterdiklerini ve iznin çıktığını belirten Çevikel “ Bundan sonra buranın nasıl değerlendirileceğine ilişkin tasarruf belediye başkanımız ve oda başkanımızdadır.  Uygun gördükleri takdirde okul bahçesini pazarcı esnafımıza dağıtma hakkına sahiptirler” dedi.

 SİYASİ BİR BEKLENTİMİZ SÖZ KONUSU OLAMAZ

“AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı hiçbir siyasi beklenti gütmeksizin odamızın, belediyemizin ve pazarcı esnafının yanındadır”  diyen Çevikel şunları söyledi: “Bu gecikme bizden ya da odadan kaynaklanan bir gecikme değildir.  Gerekli olan prosedürden kaynaklanan bir gecikmedir.  Şifahi izinle bir kamu kuruluşunun bahçesinin kullanılması veya kullandırılması mümkün değildir. Biz de bunu daha önce belirtmiştik.

BİZDEN DESTEK İSTENMEDİ

Bu izin konusunda bizden de hiçbir destek istenmemiş herhangi bir talepte bulunulmamıştır. AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı olarak İnönü İlkokulu bahçesinin pazaryeri olarak kullanılacağını o zamanlar biz de yerel basından öğrendik.

RESMİ İZİN TALEBİ İÇİN 10 GÜN UZUN BİR SÜRE DEĞİLDİR

Bildiğimiz kadarıyla okul bahçesinin kullanılmasına ilişkin resmi izin talebi 10 gün kadar önce yapılmış. Belediye başkanımız bugün yerel basında yer alan açıklamasında dese de bu bir ihtiyaçtır. 10 günlük süre izin talebinin Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Keşan Kaymakamlığı’na, oradan Edirne Valiliği’ne ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gitmesi için uzun bir süre değildir.”

 

ALDANMAZ: KEŞKE BÖYLE OLMASAYDI

AK Parti İlçe Başkanı Hakan Çevikel ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek konuşmasına başlayan Keşan Sebze Bakkal ve Manavlar Odası Başkanı İbrahim Aldanmaz da yaşanan sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yeni pazaryeri alanı olarak kullanılacak bölgede odaya kayıtlı esnaf için kura çekimi yapıldığını ve geçen hafta tezgahların açıldığını belirten Aldanmaz, “Şu anda müstahsillerin yerlerini belirlemek için köy muhtarlarından gelecek son rakamı bekleme durumundayız. Yeni yerler mi açılır, yoksa tekrar buraya dönüş mü yaparız, bu tamamen Keşan Belediye Başkanlığı’nın görevidir. Pazaryerini kurmak belediyenin öncelikli görevlerinin içinde yer almaktadır. Biz esnaf olarak bize neresi gösterilirse oraya tezgâh açmak durumundayız” dedi.

BAZI SORUNLARIN YAŞANMASI NORMAL

Pazaryerinde geçen hafta ilk olması nedeniyle bazı sorunlar yaşandığını da ifade eden Aldanmaz, “İş yapma anlamında da bazı mağduriyetler yaşandı ve bu mağdurların en başında yer alan esnaftan biri de benim.  Bunlar olağan şeylerdir. Yeni yapılan pazaryerinde de ilk başlarda böyle sorunlar yaşanacaktır.  Pazaryerinde oturuşma dönemi 1 ay, 2 ay sürebilir.

KEŞKE BÖYLE OLMASAYDI

İnönü İlkokulu bahçesinin pazaryeri olarak kullanılması konusu bizim odamızın dışında olan bir konudur. Belediye Başkanlığımız okul bahçesini tercih ederse, biz de üyelerimize danışırız. derlerse buraya geliriz. Keşke bu sürece girmeseydik. Hem pazaryeri dağılmayacaktı hem daha kısa süre içinde buraya gelecektik.  Esnafımızı 2 hafta inşaat alanına soktuk, tezgâh açtırdık. Keşke böyle olmasaydı“  diye konuştu.