“5 Haziran Dünya Çevre Günü” nedeniyle Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Keşan Kaymakamlığı ile Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde organize edilen etkinlik, dün yapıldı.  

Etkinlik, katılımcıların, saat 10.00 sıralarında Cumhuriyet Meydanı’nda toplanmasıyla başladı. Oluşturulan korteje; Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkan Vekili İlhan Boz, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, CHP Keşan İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Keşan Belediyesi’nin katılımcılara ve öğrencilere şapka ve tişört dağıtmasından sonra oluşturulan kortej, Kurtuluş Caddesi boyunca, Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’ne kadar yürüdü.

Cennet Bahçesi’ne ulaşılmasından sonra burada Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nden Çevre Sağlık Teknisyeni Osman Coşkun sunumunda tören gerçekleştirildi.

YÜKSEL: DÜNYAYI YOK ETMEDE İNSAN EN ÖN PLANDA ORTAYA ÇIKIYOR

Programda ilk olarak Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel bir konuşma yaptı. İnsanoğlunun dünyaya dışarıdan gelen bir varlık olduğunu ve geldiğinde her şeyi hazır bulduğunu belirten Yüksel, “İnsanoğlunun bundan ötürü bir emeği ve gayreti olmamıştır ve mirasyedi gibi hareket etmiştir. Dünyayı yok etmede insan en ön planda ortaya çıkıyor. İnsanoğluna doğada nasıl yaşanacağına dair mutlaka bir eğitim verilmelidir. Bugünkü yürüyüş de bu eğitim metotlarından biridir. Çocuklarımız çevreye karşı en üst derecede duyarlı. Çocuklarımızla geçen yıl Keşan Belediyesi ile yaptığımız proje sayesinde yaklaşık 13 bin ağaç diktik. Her birey birden fazla ağaç sahibi olmalı. Eğer herkes ağaç dikerse dünya zaten cennetti bu cennet hali devam eder. Dünya Çevre Günü tüm insanlığa hayırlı olsun.” dedi.

BOZ: ÇEVRESEL ANLAMDA GÜZEL POJELERİMİZ VAR       

Yüksel’in ardından konuşmasını yapmak üzere İlhan Boz mikrofona geldi. “5 Haziran Dünya Çevre Günü” nedeniyle Keşan Belediyesi, Keşan Kaymakamlığı ve Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonunda bir program hazırlandığına işaret eden Boz, “Keşan Belediyesi olarak çevresel anlamda güzel proje ve çalışmalarımız var. Evsel atıklardan diğer tüm atıklara kadar güzel bir toplama projemiz var. Herkese katılımlarından ötürü teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

DINKIRCI: DÜNYADA İKLİMLER DEĞİŞİYOR  

Programda son konuşmayı Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı yaptı. Çevre duyarlılığı konusunda esas kitlenin gelecek nesil olan çocuklar olduğuna işaret eden Dınkırcı, “Dünyada iklimler değişiyor. Şimdi çöl olan alanların geriye doğru baktığımızda tamamıyla ormanlık alan olduğunu görüyoruz. 1 ton kullanılmış atık kağıdın dönüşümden sonra yeniden kullanılması tam 17 ağacı kesilmekten kurtarıyor. Çevreyi ve ağaçları korumak ve sürekli kılabilmek adına ağaçlara azami dikkat edilmesini istiyorum.” dedi.


COŞKUN: ATIKLARI GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRIYORUZ

Bu konuşmanın ardından Osman Coşkun, Keşan Belediyesi’nin çevre kirliliğini azaltmak ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak amacıyla atıkları ayrı ayrı topladığını vurguladı ve şu bilgileri verdi: “Keşan Belediyesi olarak; bitkisel atık yağlar, ömrünü tamamlamış lastikler, tıbbi atıklar, elektronik atıklar, atık kağıt ve atık pilleri topluyoruz. Keşan Belediyesi olarak 23 ton bitkisel atık yağ, 255 ton atık kağıt, 475 ton ömrünü tamamlamış lastik, 2 bin 300 kilogram atık pil toplayarak doğaya zarar vermelerini engelledik.”

ÖDÜLLER VERİLDİ

Daha sonra Keşan Belediyesi ile TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği)’nin yaptığı sözleşme kapsamında Keşan merkez ilköğretim okulları arasında düzenlenen atık pil toplama yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi.

10 okuldan 270 kilogram atık pil toplandığına işaret edilirken, topladığı 33,600 kilogram atık pil ve öğrenci başına düşen 0,115 kilogram ile yarışmada üçüncülüğü elde eden Bademlik İlkokulu’nu temsilen Dr. Ali İhsan Çuhacı İlkokulu Öğretmeni Bahar Lofçalı’ya satranç takımı ödülünü Feryaz Yüksel; topladığı 54,300 kilogram atık pil ve öğrenci başına düşen 0,117 kilogram ile ikinciliği elde eden Kurtuluş İlkokulu adına fotoğraf makinesi ödülünü Okul Müdürü Yücel Harmanlı’ya, İlhan Boz; topladığı 101,550 kilogram ve öğrenci başına düşen 0,432 kilogram pil ile yarışmada birinciliği elde eden Abdül Şavur İlkokulu’nun Müdür Yardımcısı Kadri Baltakıran’a lazer yazıcı ödülü, Bekir Dınkırcı verdi.

Ödül töreninin ardından Keşan Belediyesi Çağdaş Kadınlar Halk Oyunları Ekibi, gösterisini sundu. Etkinlik Keşan Belediyesi tarafından yapılan lokma ve ayran ikramı ile sona erdi.