HABER MERKEZİ

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan TBMM Çevre Komisyonunda taş ocaklarını tekrar gündeme getirerek, “Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Komisyon başkan ve üyelerinin Trakya ziyaretinde taş ocakları konusunu tekrar tekrar anlatarak bir çözüme ulaştık. Artık Mecidiye’de yeni ruhsatlar verilmeyecek. Ama şimdi bu alanların rehabilitasyonu için taşın altına elimizi koymamız lazım” diye konuştu.

CHP’li Bircan, taş ocaklarının çevreye verdikleri zararlara dikkat çekerek, Çevre Komisyonu üyelerini Mecidiye’deki taş ocağı tahribatının rehabilitasyonu için desteğe çağırdı. Bircan, Bakan, Komisyon Başkanı ve Üyelere taş ocakları ile ilgili son gelişmeleri anlatarak, bu alanların bir an önce doğaya geri kazandırılması için çalışmalara Bakanlık nezdinde bir an önce başlanması gerektiğinin altını çizdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu’nu, Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş’ı ve komisyon üyelerini tekrar Trakya’ya davet eden Bircan“Rehabilitasyon olmadan bu alanlar doğaya kazandırılmadan bu mücadele bitmeyecek” dedi.