Dün saat 16.00 sıralarında, Keşan-Gelibolu Karayolu’nun Efes Yolu olarak bilinen Keşan Çevre Yolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında, iki araç kafa kafaya çarpıştı, araçlardan birinin sürücüsü hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı.

Keşan Dörtyol Kavşağı ile Keşan Küçük Sanayi Sitesi Kavşağı arasındaki duble yol genişletme çalışmaları nedeniyle iki şeritten gidiş-geliş olarak verilen yolda meydana gelen kaza şöyle oldu: Sanayi Kavşağı - Dörtyol Kavşağı istikametinde seyreden İlknur Yavaş yönetimindeki 06 PTS 84 plakalı otomobil, iddiaya göre sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine karşı yönden gelen Ahmet Çandır (65) yönetimindeki Türk Telekom Keşan Ofisi’ne ait 22 RD 724 plakalı panelvanla çarpıştı. Kazanın etkisiyle savrulan panelvanın arka kısmı, duble yolu ayıran bariyerin üzerine çıktı.

Kazayı hafif yaralanarak atlatan otomobil sürücüsü Yavaş, Özel Keşan Hastanesi ambulansı ile Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Panelvanda sıkışan ve ağır yaralanan sürücü Çandır ile yanında bulunan Türk Telekom çalışanı Emre Yıldız Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ve vatandaşların yardımıyla dışarıya çıkartıldı. Keşan 112 Hızır Acil ambulansı ile Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Ahmet Çandır yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.  Yıldız da ilk müdahalesinin ardından ameliyata alındı. Emre Yıldız'ın durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Öte yandan, ambulansların, çarşı merkezindeki Önder Caddesi’nin kazı çalışması nedeniyle trafiğe kapalı olması, çevresindeki yolların da parketmiş araçlar nedeniyle tek şeride düşmesi nedeniyle, Hastaneye ulaşmakta güçlük çektiği gözlendi.



Ahmet Çandır