HABER MERKEZİ

Saat 10.30 sıralarında başlayan program, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirildi.

Program; saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra CHP Keşan İlçe Başkan Vekili Hasan Çıkıkçı ve partililer tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.

Programda basın açıklaması, CHP Keşan İlçe Örgütü Basın Sözcüsü Anıl Çakır tarafından okundu.

CUMHURİYETİN GENÇLERİ, ATATÜRK’ÜN ÇAĞDAŞ UYGARLIĞI YAKALAMA HEDEFİNE ULAŞMAK İÇİN KOŞACAKLARDIR

Çakır, şunları söyledi: “İşgal altındaki bir ülkeye bağımsızlık ruhunu 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan aşılayanlar bu bağımsızlığın yegâne koruyucusu olarak gördükleri gençlere büyük bir sorumluluk ve armağan vermişlerdir. En karanlık ve zorlu günlerde ülkeye bir kurtuluş yolunu açan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları, Samsun’dan başlattıkları kurtuluş mücadelesini tam bağımsız demokratik bir cumhuriyetle taçlandırmış ve bu cumhuriyetin yetiştireceği aydınlık yüzlere, gençlerimize güvenerek bu büyük mirası bizlere emanet etmiştir. 99 yıl önce büyük bedeller ödenerek başlatılan kurtuluş mücadelesi sonunda kurulan Cumhuriyetimizi bugün yozlaştırmaya çalışanlar, anti-demokratik uygulamalar ile demokrasi ve bağımsızlık gibi evrensel değerlerin altını oymaya çalışanlar 1919’da ülkenin üzerine doğan güneşi karanlığa çevirmek isteyenlerdir. Ancak bilinmelidir ki, bu Cumhuriyetin gençleri, çocukları kurtuluş mücadelesinin sebep ve sonucunu çok iyi özümsemiş, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayal ettiği çağdaş uygarlığı yakalama hedefine ulaşmak için yorulmadan koşacaklardır.”

BUGÜNÜN GENÇLERİ CUMHURİYETİ’NE, ATASINA, DEMOKRASİSİNE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEKTİR

Anıl Çakır açıklamasına şöyle devam etti: “Bugün 99. yılında türlü bahanelerle 19 Mayıs kutlamalarını yasaklamaya, Atatürk Anıtı’na çelenk koymamızı engellemeye, O’nu anmamıza mani olmaya çalışanlar aslında Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık geleceğini hazmedemeyenlerdir. Atatürk ve mücadele arkadaşlarının ismini anmaktan imtina edenler, onların mücadelelerini kutlamayı yasaklayarak onları unutturacaklarını düşünmektedirler. Ama bunun mümkün olmadığını, olamayacağını da çok iyi gözlemlemektedirler. 15 yılık AKP iktidarı döneminde Atatürk ve O’nun devrimlerini görmezden gelmek isteyenler ve Atatürk’ün yaktığı bağımsızlık ve aydınlanma ateşinin önüne set çekmek isteyenler; geçmişte olduğu gibi, bugün de gelecekte de o kuvvetli ve daimi ateşin şiddeti ve gücüyle tarih olacaklardır. Atatürk ve O’nun eserleri ise gençlerin omuzlarında sonsuza değin yaşamaya devam edecektir. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti, milli egemenliği emanet ettiği bugünün gençleri, yarının yöneticileri, ilk günkü ruhla Cumhuriyeti’ne, Atasına, demokrasisine ve bayramına sahip çıkmaya devam edecektir.”

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINI COŞKU VE GURURLA KUTLUYORUZ

Çakır açıklamasını şöyle tamamladı: “Ülkenin kurtuluş ve kuruluşunun mimarı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı için gözlerini kırpmadan canlarını vermiş şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, onların mücadelelerini özümseyen Cumhuriyetin gençlerinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını coşku ve gururla kutluyoruz. Ve şimdi her zamankinden daha gür bir sesle haykırıyoruz: Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk! Yaşasın O’nun ilke ve devrimleri! Yaşasın tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti!”

Konuşmaların ardından program sona erdi. CHP’liler daha sonra Keşan esnafına Nutuk ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini dağıttı.