CHP Adayı Örnek, Beyendik Belediye Başkanı Uslu'ya yanıt verdi:

“Beyendik’i böldürmenize
ayrıştırmanıza izin vermeyeceğiz”


Cumhuriyet Halk Partisi Beyendik Belediye Başkan Adayı Muhammet Örnek, Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu’nun bir gazetede verdiği röportajda dile getirdiklerine yanıt vererek, Uslu’nun bugüne kadar yaptıklarını eleştirdi.

Örnek, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

“Amacım polemik yaratmak, rencide etmek, kırmak değil. Benim siyasi anlayışım ‘çamur at izi kalsın’ mantığı değildir. Dışımız neyse içimiz de odur.

Sn. Nuran Uslu, verdiği tüm sözleri yerine getirdiğini beyan etmiş. Son derece haklı: Belediyeye ait binaları sattı, belediye araçlarını özelleştirdi, meralarımızı sürdürdü, çok acil gerekli bir benzin istasyonu yaptırdı, sağ olsun hepsini yerine getirdi. Beyendik’in çevresini değiştirmiş; kendisine soruyorum: 10 yıldır çevrede neyi değiştirdin? En basiti, kaldırımlara boya bile yapmadın, 10 yıldır parke taşla övünüyorsun, Anadolu’nun en kötü köyünde bile parke taşı döşeli, her gün geçtiği belediye yolu tarla yolu gibi, bir avuç asfalt döküp çukurları kapatmadın. İmarla ilgili çalışmaları devam ediyormuş, sanırım parada anlaşamıyorlar, Beyendik’i alacak yandaşlarına Beyendik’i ucuza satmak istemiyor.

Bizim içme suyulya ilgili bir sorunumuz yoktu. Zahmet etmeseydi, hiç çözmek için uğraşmasaydı, çok da faydalı şifalı suyumuz var.

Geçmiş yıllarda vatandaşımız eklem ağrıları için çamur banyolarına, kaplıcalara giderdi, sağ olsun sayın başkan onu çözdü, artık çamur evlerimize kadar geldi. Şifa çeşmelerden akıyor artık.

Düğün salonu için de projesi tamammış. Gerek yok. Biz yağmurda çamurda oynuyoruz, cemiyetlerimizi yapıyoruz, ne gerek var çağdaş modern bir düğün salonuna! Bizler Beyendikli olarak çağdaş modern bir düğün salonunu hak etmiyoruz ki. Bir de katı atık ve arıtma tesisi mi dedin? Şaka yapıyorsun herhalde.

Sn. Başkan daha önceki açıklamalarında dikili bir ağacımızın olmadığını, diktiğimiz ağaçların susuzluktan kuruduğunu, kapatılan derenin geri kalan kısmını kendisinin ödediğini, Beyendik’in 50 yıllık ihtiyaçlarını giderdiğini söyledi.

Sn. Nuran Uslu, beldemizin girişinden çıkışına belediye binasına kadar olan ağaçların gölgesinde oturup üzerinde yürüdüğü kaldırımların Sayın Selami Akın tarafından dikilip yapıldığını hatırlatırım.

Kapatılan derenin kapatılmasının gerçekten ne kadar zor olduğunu kendisi herkesten daha iyi biliyor, kapatılan derenin parasını ödediğini söylüyor. Kendi cebinden mi ödemiş yoksa halkımızdan, bizlerden alınan, devlete ödediğimiz vergilerle mi ödemiş?       

Sn. Başkana, gözünü kırpmadan sattığı belediyemize ait yerlerin ne kadar zorluklarla alındığını ve yapıldığını hatırlatmak isterim. Yapmak ve almak çok zordur, kolay olan satmaktır. Siz kolay olanı seçtiniz.

Gelelim Beyendik’in 50 yıllık ihtiyaçlarına… Beldemizin 50 yıllık ihtiyaçlarını gidermiş. Beldemizin 50 yıllık bir benzin istasyonu ihtiyacı vardı, sağolsun onu çözdü.

Geçmiş yıllarda vatandaşımız eklem ağrıları için çamur banyolarına, kaplıcalara giderdi, sağ olsun sayın başkan onu çözdü, artık çamur evlerimize kadar geldi, çeşmelerden akıyor artık.

Beldemize okul yaptırmış, doğru, harabeye çevirdiği, çürümeye bıraktığı değerlendiremediği okulları da hatırlatalım. Biri yaptırdığın okulun karşısında, diğeri beldemizden çıkışta sola dönerken sağda kalıyor.

Stadı yaptırmış kime faydası var? Yazık değil mi bizim gençlerimize çocuklarımıza, niye sahip çıkılmadı, desteklenmediler sporda?

‘Yapacaklarını anlatsın’ demişsin. Bak bir tanesini söyleyeyim size: Sosyal belediyecilik anlayışımızla, beldemizdeki gençlerimize, çocuklarımıza, spor yapma olanakları sağlayacağız. Yaz ve kış spor okulları açılacak, çocuklarımız gençlerimiz eğitilecek. Ev hanımlarına da spor yapmaları sağlayacak alanlar yaratacağız.

‘İki Beyendik’ kurmuş, bölücülük ayrıştırmak sizin işiniz, hiç şaşırmadım. Ama ben bir Beyendik biliyorum, onu da böldürmenize, ayrıştırmanıza, ötekileştirmenize izin vermeyeceğiz. Biz biriz, Beyendik’in de dört tane mahallesi var. Bunlar Aydoğan, Kemalpaşa, Yeni Mahalle ve Beykent TOKİ Mahallesi olmak üzere dört tanedir. Yoksa Beykent TOKİ Mahallesi’nin belediye başkanı farklı mı? Eğer sizseniz, burada yaşayan vatandaşlarımızı kaderlerine neden terk ettiniz ve sorunlarıyla niye yalnız bıraktınız? Ama seçimler yaklaştı, orasının da belediye başkanı olduğunuzu hatırlarsınız, bütün sorunlarını çözmek için vaatlerde bulunursunuz.

Ceketimizi asacak bir çivi çakmadığımızı söylemiş. Evet biz ceketimizle geldik, ceketimizle gittik. Kendisi ceketiyle geldi, bakalım neyle gidecek?

Giderken de bize çivi çakacak Beyendik Belediyesi’ne ait bir duvar bıraksın kendisinden ricamız. Belediye binasını da satmasın.

Kendi adaylığı ile ilgili yorumlarına hiç girmek istemiyorum. Ama atalarımız bize bir şey söylerdi: ‘Evladım söz vermek hiçbir şeye benzemez’ derlerdi.

Sn. Başkan, tilki çok gezdi artık yeter. Aslan ayağa kalktı, tilkilerin rahatlığı aslan ayağa kalkana kadardır!”