24 Temmuz Basın Bayramı ve Basından Sansürün Kaldırılışının 105.yıldönümü dolayısıyla CHP Keşan İlçe Sekreteri Samet Serdar Dinçer, Kadın Kolları Başkanı Ürfet Ürkmez ve Gençlik Kolları Başkanı Ömür Çakıcı gazetemizi ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Dinçer, basında sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz 1908’den bu yana bu tarihin, basın bayramı olarak kutlandığını belirterek, şunları söyledi:  “CHP milletvekilleri tutuklu gazetecilerle ilgili ‘En Büyük Gazeteci Cezaevi Türkiye’ başlıklı bir rapor yayınladı. Bu rapora göre de birçok gazetecimiz hala tutuksuz olarak yargılanıyor. 71 gazetecimiz de tutuklu olarak cezaevinde bulunmakta. Aklıma, cezaevlerinden sonra başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu milli iradeye saygı mitingleri geliyor. Milli iradeye saygı mitinglerinden sonra Mustafa Balbay geliyor. Milli iradenin seçtiği milletvekili 6 Mart 2009’dan beri cezaevinde. Bunun dışında 12 Eylül karşıtı söylemlerde bulunan hükümet şu an ki bulunduğumuz tarihte bu hükümet döneminde 71 gazeteci cezaevinde. 12 Eylül döneminde ise 31 gazeteci cezaevindeydi. Yani söylenenler,  yapılanlar ve uygulananlar arasındaki farkı çok güzel gösteren bir rakam olduğunu düşünüyorum. Ülkemiz açısından,  basın açısından üzüntü verici ayrıca bir konu daha var. Gazeteciler örgütünün basın özgürlüğü endeksine göre, 179 ülke arasında Türkiye 2005’te 98’inci sıradayken 2012’de 148’inci sıraya, 2013’te ise 154’üncü sıraya geliyor. Bu basınımız kadar bizleri de üzen bir olay. Basın üzerinde uygulanan sansürü, baskıyı çok iyi biliyoruz. Yerel anlamda baktığımızda sizlere teşekkür ediyorum.”

Yerel gazetelerin yaptığı haberlerin doğru haberler olduğunu vurgulayan Samet Serdar Dinçer, sözlerini söyle tamamladı: “Yani yarın vatandaş gazeteyi eline alıp okuduğunda haberin doğru, tarafsızca sunulmuş bir haber olduğunu fark ediyor.  Keşke Türkiye’de büyük tirajlı gazetelerde de bu durumun böyle olduğunu görebilsek. Gazetelerimize tarafsız yayın yapmak anlamında büyük görevler düşüyor.  Maalesef bu bazı gazeteler için geçerli olmuyor. Daha özgür bir basının olduğu bir Türkiye ümit ediyoruz.”

Medya Keşan Gazetesinin sahibi Mustafa Bezbaş, CHP Keşan İlçe yönetimine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.