HABER MERKEZİ

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Keşan İlçe Başkanlığı dün yaptığı açıklamada AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık’ı sert dille eleştirirken yılbaşı öncesi Keşan’da dağıtılan yılbaşı broşürlerine dikkat çekti. Açıklamada Boyalık’ın Keşan Belediyesinde FETÖ iddiasına da yanıt verildi. CHP Keşan İlçe Başkanlığının açıklaması şöyle:

“Cumhuriyetle demokrasi ile sorunu olmayan, 14 yıldır iktidarda olan AKP hükümetinin yaptıklarına bir bakalım.

Ülkenin huzuru bertaraf edilmiş, savaş ve terör tüm hızıyla devam ediyor, her gün gelen şehit haberleri içimizi yakıyor, ülkenin başkentinde bombalar patlıyor, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra devlet çökmüş, askerin ve polisin yarıdan fazlası darbeci denilerek cezaevlerine atılmış, 1 milyonun üzerinde insan mağdur edilmiş, ülkenin istihbaratı çökmüş haberi enişteden, kayınçodan, komşudan alır hale gelmişiz, AKP’nin Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık gözlerini kulaklarını kapatmış zırvalamış.

Cumhuriyet Halk Partisi ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından kurulmuş 93 yıllık bir partidir. “Aklınızı başınıza alın” 14 yıldır memlekete verdiğiniz zararlar YETER! Ülkemiz bu kadar sıkıntılı bir süreçten geçerken siz, devletin düzenini sağlamak yerine, insan haklarını, özgürlükleri ve demokrasiyi yok etmeye uğraşıyorsunuz. Yangından mal kaçırır gibi anayasa değişikliğini meclisten geçirme telaşınız niye, yangından ilk kurtaracağınız REİS’inizin koltuğu mudur.

Ülkeyi komşularının tümüyle savaşın eşiğine getirmeyi başardınız, ekonomi dibe vurmuş işsizlik tavan yapmış vatandaş perişan,  tüm bunları düzeltmek adına OHAL ilan ettiniz ve ne yazıktır ki ülkenin normal bir düzeninin kalmadığını sizde kabul eder hale geldiniz ve sen AKP Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık kalkmış hala gerçekleri saptırarak ilçe başkanına yakışmayacak üslup kullanarak saçmalıyorsun ., Siz ki devleti yöneten hükümetin temsilcisisiniz, bunu da size hatırlatmak isteriz.

Terör örgütleri ile olan ilişkilerinize gelince bu konuda biz sizin elinize su dökemeyiz. Kandırıldık, Aldatıldık diyerek bu işin içinden sıyrılacağınızı mı sanıyorsunuz.

Yılbaşı üzeri ilçemizde dağıtılan “YILBAŞI TEHLİKESİ” adı altında bastırılmış el broşürlerinin insanları ayrıştıran ve kamplaştıran aynı zamanda ülkemizin bugünkü noktaya gelmesine sebebiyet veren bu tür paylaşımların yetkili makamlardan dağıtımı konusunda izin alınıp alınmadığını ve bunlarla ilgili gerekli yasal işlemin yapılıp yapılmadığını sormak isteriz.

Hükümet sizsiniz, yetki de elinizde, Keşan Belediye Başkanımız Mehmet Özcan iddia ettiğiniz gibi eğer varsa Belediye içerisinde bulunabilecek FETÖ mensupları hakkında gerekli incelemenin ve araştırmanın yapılabilmesi için ilgili kurum ve mercilere müracaatta bulunmuştur. Ayrıca FETÖ’cüler ve bu gibi terör örgütleri ile ilgili yasal işlemlerin yapılması ne zamandan beri belediye başkanlarının görevidir. Bu arada hatırlatmak isteriz AKP Keşan teşkilatının bir dönem ilçe başkanlığını yapmış sayın Muzaffer Güven’in FETÖ örgütü ile ilgili yaptığı açıklamalara istinaden sormuş olduğumuz soruların cevabını daha alamadık. Bu soruların muhatabı olarak kamuoyunu bilgilendirmekte sizlerin görevi.,

AKP İl Başkanına gereken cevabı CHP Edirne İl Başkanımız Fevzi Pekcanlı gayet anlaşılır bir şekilde vermiştir. Küstahça verebilirseniz denilen cevap fazlasıyla yerini bulmuştur.

CHP Edirne İl Başkanımızın cevabı;

“Edirne AKP il başkanına soruyorum. AKP Genel Başkan Yardımcınız Şaban Dişli 15 Temmuz darbe sürecinde aktif rol alan Tümgeneral abisi Mehmet Dişliyi hapiste ziyaret edecek midir?”

Cumhuriyet çocuklarımıza bırakacağımız ortak mirasımızdır. Sizlere çağrımız mirasyedi olmayınız, çağdaş uygarlık hedefinden vazgeçmeyiniz, illa ki anayasayı değiştirmek istiyorsanız her gün muhalefete laf yetiştirme yarışına girmiş,  Cumhurbaşkanının yetkilerini sınırlayın, birliğimizi bütünlüğümüzü temsil eden hepimizin Cumhurbaşkanı olsun. Laik, çağdaş, demokratik Atatürk Türkiye’si için…”