CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne İl Başkanlığı, Artvin’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bulunduğu CHP konvoyuna yapılan silahlı saldırıyı önceki gün parti binasında yaptığı basın toplantısıyla kınadı. Basın toplantısına CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Merkez İlçe Başkanı Fevziye Kirezci, CHP Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu ile partililer ve basın mensupları katıldı.

CUMHURİYETE KARŞI YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR

CHP Edirne İl Başkanı Pekcanlı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırının bütün CHP örgütlerine, bütün CHP’ye oy verenlere ve CHP’nin kurumsal kimliğine yapıldığını ifade etti. Pekcanlı, “Bu saldırı, bu ülkeyi kuran partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğunda oturması dolayısıyla Cumhuriyete karşı yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırı demokrasiye yapılmıştır. Dolayısıyla bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu alçakça saldırıya asla ve asla Cumhuriyet Halk Partisi de, onun genel başkanı da, onun örgütleri de bu ülkenin insanları da bu alçakça saldırıya haince saldırıya asla geçit vermeyecektir. Uzun süredir terörün karşısında Cumhuriyet Halk Partisi bir duruş sergiliyor, dimdik bir duruş gösteriyoruz. Dolayısı ile hiç zikzak yapmadık, hiç teslim olmadık onun için bu saldırıların Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanına yapılıyor olması manidardır ve anlamlıdır” şeklinde konuştu.

Pekcanlı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılmış saldırının terör karşısındaki net duruşlarının göstergesi olduğunu ifade etti. Pekcanlı, “Tabi bu saldırıda maalesef bir askerimiz şehit olmuştur, ben askerimize Allah’tan rahmet diliyorum, bütün milletimize bütün halkımıza başsağlığı diliyorum. Yaralı askerlerimiz var, yaralı güvenlik güçlerimiz var onlara da acil şifalar diliyoruz. Son dönemlerde tabi şehit sayımız artıyor bütün şehitlerimize bu vesile ile tekrar Allah’tan rahmet diliyoruz.” dedi.

YILMADAN, KORKMADAN, USANMADAN VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

 Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün örgütleri, Genel Başkanıyla kenetlenmiştir Genel Başkanıyla birlikte bu ülkede terörün bitmesi için her türlü mücadeleyi verecektir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de terör kimden gelirse gelsin, kim tarafından yapılırsa yapılsın şiddetle, nefretle lanetlemeye ve kınamaya devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde yine bu ülkeye barışın ve kardeşliğin gelmesi noktasında elimizden gelen bütün katkıyı sunmaya devam edeceğiz. Bu ülkeye gerçek anlamda demokrasinin gelmesi için barışın, kardeşliğin gelmesi için bütün mücadelemizi yılmadan, korkmadan, usanmadan vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

GENEL BAŞKAN KILIÇDAROĞLU’NUN DİMDİK YANINDAYIZ, ARKASINDAYIZ.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan ise Demokrasi için Türkiye’nin çok bedeller ödediğini ifade ederek şöyle konuştu; bundan sonra da göğüslerini siper ederek, demokrasi için her türlü mücadeleyi vereceklerini aktardı. Bircan “Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı bu ülkenin bütün duyarlı vatandaşları kendine yapılmış olarak kabul etmektedir. Bu ülkenin bütün duyarlı insanları ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu mücadele anlayışını sürdürmeye devam ediyoruz. Korkmuyoruz, yılmayacağız, sinmeyeceğiz bütün örgütlerimizle dimdik ayaktayız. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na bir kez daha geçmiş olsun diyoruz. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun dimdik yanındayız, arkasındayız. Hiçbir terör tehdidi, suikast tehdidi bizi teslim alamaz, alamayacaktır” diye konuştu.