CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Keşan Kadın Kolları Başkanlığı’nın dün Eski Adliye Binası’nda bulunan Parti Binası’nda Muharrem Ay’ı nedeniyle düzenlediği aşure dağıtım etkinliğine Edirne merkez ve yakın ilçelerdeki CHP Kadın Kolları başkanlıklarından da yoğun bir katılım oldu.    

Saat 13.45 sıralarında başlayan etkinliğe CHP Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt, CHP Keşan İlçe Başkan Yardımcısı Sait Kalan, ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.  Adeta CHP Edirne İl Kadın Kolları üyelerinin bir araya gelme ve genel bir değerlendirme yapma toplantısı yapma şekline dönen etkinliğin açış konuşmasını CHP Keşan Kadın Kolları Başkanı Ürfet Ürkmez yaptı.

ÜRKMEZ: HİÇ BİR KARŞI DURUŞ BİZİ ENGELLEYEMEZ

Konuşmasına etkinliğe, Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt başta olmak üzere, Edirne İl Kadın Kolları Başkanı ve Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, Edirne Merkez İlçe, Havsa, Uzunköprü, Meriç ve İpsala kadın kolları başkan ve üyelerinin katıldıkları belirterek ve bu katılımcılara teşekkür ederek başlayan Ürkmez şöyle konuştu: “Birlik ve beraberliğe çok daha ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde CHP Keşan Kadın Kolları olarak diyoruz ki, nasıl ki 2 yıldır büyük bir özveri ve şevkle çalışıyorsak bundan sonraki günlerde de birlik, beraberlik ve kararlılıkla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hiçbir karşı görüş, hiçbir karşı duruş bizi engelleyemeyecek ve yıpratamayacak. Gerçek Cumhuriyet Halk Partili olarak Atatürk’ün çizdiği yolda son hızla ve şevkle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Haydi, Keşan, Haydi Keşan CHP Kadın Kolları’nı oluşturan tüm üyeleri hep beraber daha güzel günlere ve Aşure günü etkinlikleri oluşturmaya. Gelin canlar bir olalım”

BOZKURT: TORUNLARIMIZA, ÇOCUKLARIMIZA ATATÜRK’Ü ÖĞRETİN

Ürkmez’in ardından konuşan CHP Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt, kadın kollarının yaptıkları çalışmalardan son derece memnun olduklarını belirterek, çocuklarımıza ve gençlere Atatürk’ün çok iyi anlatılması gerektiği üzerinde durdu ve kadınlardan özellikle bu konu üzerinde özellikle durmalarını istedi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadınlara çok büyük önem verdiğini ve bunun karşılığında da kadınların da CHP’ye çok büyük değer verdiğini belirten Bozkurt, “Trakya olarak sizlerle guru duyuyoruz. Türkiye’de Atatürk ile ilgili değişik saldırılara uğruyoruz. Andımız’ı kaldırıyorlar. İstiklal Marşımıza ve Atatürk’ümüze çeşitli saygısızlıklar oluyor. Siz değerli kadınlar nasıl Çanakkale Savaşı’nda, Cumhuriyet’i kurarken ve her alanda mücadele ettiyseniz esas savaşımız şimdi başlıyor. Sizler torunlarımıza, çocuklarımıza okullarda öğretilmeyen Atatürk’ü en azından 5’er dakika resmiyle ve Atatürk’ün her hangi bir şeyi anlatarak çocuklarımıza eğitim verelim. Sizden kadın kolları olarak tek ricam torunlarınıza, çocuklarınıza ve gençlerimize öğretmenlerimizin şu anda baskıyla öğretemediği Atatürk’ü kendimiz öğretmek zorundayız. Bu konuda sizden destek bekliyoruz. 2023 dediler biz hala savaşımızı ve mücadelemizi veriyoruz. Trakya2daki tüm il ve ilçelerdeki kadın kollarımız bugüne kadar yaptıkları çalışmalarla kendilerini kanıtlamışlardır. Çalışmalarını en ücra yerlere giderek yapmıştır. Biz devrimciyiz. Atatürk’ün devrimlerine sahip çıkmak zorundayız” dedi.

KIRGINLIKLARI DARGINLIKLARI 2015 SEÇİMİ SONRASINA BIRAKMALIYIZ

Etkinlikte son olarak konuşan CHP Edirne Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu ise tüm kırgınlıkların ve dargınlıkların unutularak birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiği üzerinde durdu. Muhtemelen 6 ay sonra bir seçim yapılacağına dikkat çeken Gegeoğlu, “Tüm kırgınlıklarımızı dargınlıklarımızı 2015 seçimi sonuna bırakmak zorundayız. Cumhuriyet Halk Partisi için bir kez daha yola çıkacağız. Yıllarca bunu yaptık ve kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ancak bu kez yerel seçimlerden 2 kat, 3 kat daha güçlü olmamız gerekiyor. Çünkü karşımızda bir 2023 hedefi var. Gerekli çoğunluğu sağlarlarsa bu sefer işimiz çok zor. Çünkü adaletli bir seçim olmayacak. Karşımızda her türlü haksızlığı, adaletsizliği deneyebilecek bir yapı var. Bu yüzden birleşeceğiz ve bir arada duracağız. 2015 yılında yapılacak seçimde yeterli çoğunluğu sağlarlarsa bu partinin bile kapılarından içeriye girmemiz mümkün olmayacak” diye konuştu.