CHP Edirne Milletvekili Adayları hep birlikte Keşan İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti

Bozkurt: “Herkes CHP’nin iktidara giden yolunda ter akıttı”

Gümülcineli: “Adaylarımızı üyelerimizin %80 katılımı ile belirledik”

CHP 25. Dönem Edirne Milletvekili adayları Okan Gaytancıoğlu, Erdin Bircan ve Gürkan Güneser, dün CHP İlçe Başkanlığı’na ortak bir teşekkür ziyaretinde bulundu.

Saat 13.15 sıralarında Keşan’a İl Başkanı Oktay Bozkurt ile birlikte gelen Gaytancıoğlu, Bircan ve Güneser, İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, Belediye Başkanı Mehmet Özcan, belediye meclisinin CHP’li üyeleri, geçen Pazar günü yapılan önseçime katılan Keşanlı milletvekili aday adayları Mustafa Bezbaş, Samet Serdar Dinçer, Vedat Koyuncu ve partililer tarafından karşılandı.

GÜMÜLCİNELİ: AHMET SELİM KİRAZ’I RAHMETLE ANIYORUZ

Büyük bir coşkunun hâkim olduğu salonda ilk olarak CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli konuştu. Önseçim çalışmalarını anımsatarak, uzun yorucu ancak tatlı bir süreçten geçtiklerini belirten Gümülcineli, şunları söyledi:  “Türkiye’ye, sosyal demokratlara örnek bir ön seçimi yaşadık. Türkiye’nin 45 noktasında ön seçimle adaylarımız belirlendi. Bu anlamda tüm CHP’lilerin bundan gurur duymasını istiyorum. Üyelerimiz, özgür iradeleri ile sandık başına gitti. İlimizde %80’lere varan katılımla adaylarımızı belirledik. Bugün adaylarımız teşekkür ziyaretlerine çıktı. Ayrıca Geçtiğimiz günlerde Çağlayan Adliyesi’nde katledilen Ahmet Selim Kiraz’ı rahmetle anıyorum. Hiçbir sorunun çözümü ölüm değildir. Bu tür davranış içerisinde olanları lanetle kınıyor, tüm ülkemize baş sağlığı diliyorum.”

BOZKURT: 3-0’A İNANIN  

Daha sonra söz alan CHP Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt, 29 Mart öncesinde 17 cesur yüreğin yola çıktığını ifade etti. Bozkurt, şöyle konuştu: “Bu bir yarıştı. Herkes CHP’nin iktidara giden yolunda ter akıttı. Ama yarış bitti ve 3 arkadaşımız seçildi. Bu 3 arkadaşımız Ankara’da bizi temsil edecek. Bugün diğer aday adayı arkadaşlarımız da milletvekillerine destek veriyorlar. Şuanda el ele vererek Trakya’da iktidar giden yolda meşaleyi yakarak Ankara’ya gideceğiz. Tüm Edirne’ye güveniyorum.3-0’a inanın. Bunun sözünü il başkanı olarak veriyorum ve gece gündüz çalışacağız.” 

ÖZCAN: BU YARIŞTA CİDDİ KATKILARIMIZIN OLACAĞI SÖZÜNÜ VERİYORUM

Daha sonra Belediye Başkanı Mehmet Özcan söz aldı. Geçen Pazar günü yapılan önseçimde kaliteli bir yarış yaşadıklarını dile getiren Özcan, “17 arkadaşımızdan 3’ü ilk 3 sırayı paylaşacak, kalan 14 arkadaşımız da antrenman niteliğindeki ön seçimden sonra büyük seçimde el ele vererek partinin iktidara taşınmasında emek sarf edecekler. Bizler partimizin kazanılmış belediyeleri olarak her zaman büyük seçimlerde partimizin yanında olduk. Yarın da olacağız. Bu yarışta ciddi katkımız olacağının sözünü veriyorum. Önemli olan CHP’nin yücelmesidir. 3 vekil adayımıza da başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun. Bizleri Ankara’da en iyi şekilde temsil edeceğinizden şüphemiz yoktur” dedi.

GAYTANCIOĞLU: 7 HAZİRAN TÜRKİYE’NİN KURTULUŞ GÜNÜ OLACAKTIR

Mehmet Özcan’ın ardından söz alan Okan Gaytancıoğlu, 29 Mart’ın ardından yeni bir sayfa açıklarının altını çizerek, “Bu bir yarıştı ve keşke herkes gidebilse. Hepimize görev düşüyor. Bizleri yoksul eden, mutsuz, umutsuz hale getiren, gençlerimizi işsiz bırakan bu iktidardan kurtulmak zorundayız. 13 yıldan beri bizleri ciddi anlamda borçlandırdı. Cumhuriyet hükümetlerinin 122 milyar dolara kadar alabildiği dış borcu 775 milyar dolara kadar çıkardı. Konut, otomobil ve tüketici kredilerini tam 10 kat arttırmayı başardı. 2 defa bedelli askerlik, 5 defa vergi affı, 2-B arazilerini sattı ve bunların paralarını hazineye aldı. Peki, kaç tane fabrika yaptılar, ne kadar istihdam yarattılar bunları göremedik. Hep kendilerine göre zenginler yarattılar. Kendilerine göre bir kitle yarattılar. Ama biz halkız, Cumhuriyet Halk Partiyiz ve gücümüzü halktan alırız. Ülkeyi biz kurduk, bugünlere kadar biz getirdik. Cumhuriyetin birçok kazanımını biz yaptık. Ancak onlar bize düşman oldukları için cumhuriyetin tüm kazanımlarını sattılar. Birçok üniversite açtılar ve 2 gün önce bir yasa çıkardılar. TÜRGEV Vakfı da artık üniversite oluyor. Yargıyı kendilerine göre organize ettiler. İnsanların yargıya olan güveni sarsıldı. Korku toplamı olduk. İşçilerimizi taşeron hale getirdiler. AKP’nin kendisi bir taşeron. 11 milyon emeklimiz, 17 milyon çiftçimiz açlık sınırının altında bir gelire sahip. Bizleri hep ezilmesi gereken böcek gibi gördüler ve bazen ezdiler. Denizleri astılar, ama biz çocuklarımıza deniz adı koyarak doğru olduğumuzu, devrimci olduğumuzu, bu ülkenin bizim olduğunu, tam bağımsız bir ülke olduğumuzu her ortamda dile getirdik. Önümüzde çok ciddi bir sınav var; 7 Haziran gerçekten çok önemli bir sınav. Çok çalışacağız. AKP’den kurtulmak için mücadele başlamıştır. 7 Haziran Türkiye’nin kurtuluş günü olacaktır.” şeklinde konuştu.

BİRCAN: CHP DEMEK MAHİR, ULAŞ, DENİZ DEMEK

Erdin Bircan ise yaptığı konuşmasında, şöyle dedi: “Karanlığa doğru giden bir ülkemiz var. Bir Cumhurbaşkanı var. Kaçak sarayında şuanda diktatörlüğünü ilan etti. Şu anda akıl sağlığını yetirdiğini inanıyorum. Slovakya’ya giderken ‘Başkanlık sistemi ile ilgili raporu okudum’ diyor uçaktan iniyor ‘Okumadım’ diyor. Bu diktatör bizi yönetmeye kalkıyor. AKP şu anda başkanlık sisteminin taşeronluğunu yapıyor. ‘Başkanlık sistemi’ dedikleri padişahlıktır. Önümüzde gerçek anlamda büyük bir problem var. Şeriat problemi. Biz ya cumhuriyet ya şeriat arasında kaldık. Biz Atatürk’ün torunlarıyız, aydın insanlarız. Edirne’den onlara 3-0’la cevap vereceğiz. Daha sonrada ülkemizde CHP iktidarını ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapma bizim görevimiz. Cumhuriyetin tüm kazanımlarını satan bir AKP var. Şeriat isteyen ve bas bas bağıran bir diktatörümüz var. Bu diktatörden kurtulmak için öncelikle 7 Haziran olan hedefimizde, CHP iktidarında kadınlarımıza, gençlerimize büyük görevler düşüyor. Kadınlarımız ev ev gezerek, AKP’ye BDP’ye MHP’ye oy vermiş bir kişi ikna edeceğiz. İktidarın yolu buradan geçiyor. Bu insanlar baştan programa inandı. Fakirleştirildi ve şu an mecburiyet altında bırakılıyor. Biz bize oturmayacağız ve başka partilere oy verenler ile görüşeceğiz. CHP büyük bir ailedir. CHP demek; emek, özgürlük, alın teri demek. CHP demek; Mahir, Ulaş, Deniz, demek, tam bağımsız Türkiye demek. CHP demek Mustafa Kemal Atatürk demek. Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak için ant içtik.”

Ziyarette son olarak Gürkan Güneser söz aldı

HEPİMİZ BİR OLMALIYIZ.

Ön seçim sürecinin sonuçlandığının altını çizen Güneser, “7 Nisan’da tüm partilerin adayları netleşecek. 29 Mart seçiminde destek olan olmayan herkese teşekkür ediyorum. Bugünden sonra bu diktatörlüğe son vermek zorundayız. CHP’den başka bunu yapabilecek hiçbir kurum kalmadı. Bizler yaşanan her şeyi bir kenara bırakarak topyekûn halde çalışmalıyız. Edirne’de alacağımız en yüksek oyu alıncaya kadar çalışmak için varım. Sadece bizim çalışmamız yetmiyor, hepimiz bir olursak bunu başarabiliriz. Bu yapılan ön seçim Türkiye’de CHP’nin oyunu en az % 5 arttırmıştır. Tabandan gelen ve tabanın belirlediği bu adaylar CHP’yi iktidara taşıyacak. Bizler CHP iktidar olmak istiyor ve iktidar olduğunda ülkeyi idare edecek güçte ve projeleri var. Türkiye’yi CHP iktidarı ile tanıştıracağız.” şeklinde konuştu. Ziyaret, konuşmaların ardından karşılıklı sohbet şeklinde bir süre daha sürdü.