CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Erdin Bircan, son günlerde artan terör olayları ile ilgili olarak CHP Edirne İl Başkanlığında basın açıklaması yaptı. Bircan’ın basın açıklaması şöyle:

“Saygıdeğer Basın Mensupları hepinize öncelikle hoş geldiniz diyorum. Ülkemiz çok zor bir süreçten geçiyor. Her gün başka bir acı haber ile karşı karşıya kalıyoruz.

Dün 8 canımız, 8 askerimiz Siirt-Pervari'de askeri aracın geçişi sırasında patlatılan bomba nedeniyle şehit düştü. Yine yüreğimiz yandı, kavruldu. Acı ve üzüntü ile geçen bir günü daha yaşamak zorunda kaldık. Kahrolduk.

Yine dün İstanbul Esenler'de teröristler polis ekiplerine silahla ateş açtı. Beşiktaş Dolmabahçe Sarayı önündeki nöbetçi kulübesindeki polise silahlı saldırı gerçekleştirildi. Şükür ki bu iki olayda can kaybı olmadı. Önceki gün ise Diyarbakır'ın Lice ilçesinde çıkan çatışmada 4 askerimiz şehit olmuştu. Her yeni güne yeni acılarla uyandık.

7 Temmuzdan bugüne son 45 gündeki saldırılarında asker, polis ve korucuların aralarında bulunduğu 55 güvenlik görevlisi şehit edildi, 14 kişi yaşamını yitirdi. 45 gündür 55 şehit haberi ile sarsıldık.

Hafızalarımızı tazelemekte yarar var 7 Temmuz-19 Ağustos zaman aralığındaki terör saldırılarında, Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız şehit edildi. Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezine yönelik bombalı saldırının ardından çıkan çatışmada da Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken şehit oldu. Teröristlerce 144 araç ateşe verildi. Bir çok çatışma çıktı, bir çok askerimiz yaralandı. Birçok noktada askeri araçlara saldırılar düzenlendi.

Kısacası ülkemiz yangın yerine döndü. Genç fidanlarımız şehit olurken, 13 yıldır iktidarda olanlar halkı kutuplaştırmak, ayrıştırmak siyasetini yapmaya devam etmektedir. Tek başına iktidar olmaya muktedir olamayanlar, kanlı oyunlarla ihtiraslarını gerçekleştirmek istemektedir. Ülkenin barışı ve refahını düşünmeyen iktidar terörü bitirmek yerine, terör eylemlerinin devamına çalışmaktadır.

Açıkça ifade edelim, Asker cenazesi başında elinde mikrofon alıp propaganda yapanların ihtirasları nedeniyle şehit haberlerinin ardı arkası kesilmemektedir.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Cumhurbaşkanı yerine başkan seçmiş olsaydık bu kaosu yaşamayacaktık” demiştir. İstedikleri sayıda milletvekilini kazanamadığı için ülkeyi kan gölüne çevirenler, kendi

ihtiraslarını her fırsatta itiraf etmektedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkan olma sevdası nedeniyle ülkemizin üzerinde kirli oyunlar oynanmaktadır.

Şehitlerimize biz ağlarken, AKP ve zamanında Şehitlerimize kelle, Öcalan’a Sayın diyen Cumhurbaşkanı şehit cenazeleri üzerinden siyaset yapıyor. Elinde mikrofonla şehit cenazesinin başında politika yapman ilk siyasi Cumhurbaşkanı'dır.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en çok can kaybı ile sonuçlanan ve madencilik kazası olarak kayıtlara geçen 301 madencinin öldüğü Soma kazasındaki sorumluluğunu unutan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız “Amacım şehit olmak” diyor sonra 1 milyon liralık zırhlı aracına binip polislerce korunan konutuna gidiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi ihtirasları ve AKP’nin ona biatı nedeniyle her gün şehit cenazeleri gelmeye devam ediyor. Her yiten fidanımızın sorumlusu olan Erdoğan ve AKP'ye hesap sormak, başta şehitlerimize ve ailelerine olmak üzere tüm halkımıza boynumuzun borcudur.”