Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, geçen cumartesi günü CHP Keşan İlçe Teşkilatı Toplantı Salonunda düzenlediği basın toplantısında, Adalet ve Kalkınma Partisi  iktidarını bir kez daha eleştirdi ve önümüzdeki yerel seçimlerde kullanılacak aday belirleme yöntemi hakkında bilgi verdi.

Saat 13.00 sıralarında Eski Adliye Binası’nda bulunan CHP Keşan İlçe Teşkilatı’na gelen Değirmendereli, burada İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan  ve yönetim kurulu üyeleri ile kısa bir görüşme yaptıktan sonra Toplantı Salonuna geçti.  Yönetim Kurulu üyeleri, bazı belde belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri, mahalle muhtarları ve partililerin de katıldığı toplantı, CHP Keşan İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan’ın açış konuşması ile başladı.

Daha sonra söz alan Değirmendereli, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirilen yasalar, yürüttüğü çalışmalar ve Türkiye gündemi ile ilgili bilgiler vermek için bu toplantıyı düzenlediğini belirtti.

Değirmendereli, 2014’ün Mart ayında yapılacak olan yerel seçim için sürecin 15 Temmuz’da başlayacağını ve ilçe yönetim kurulunda bulunup aday adayı olmak isteyenlerin bu tarihe kadar bu görevlerinden istifa edeceklerini belirtip, aday adaylık başvurusunun da 31 Temmuz’da kesin olarak sona ereceğini kaydetti.

ADAYLARI BELİRLEMEK İÇİN SANDIĞI ÜYEMİZİN ÖNÜNE KOYACAĞIZ

Aday adaylarının önümüzdeki yerel seçimler için erken sayılabilecek bir tarihte belirlenmesinin seçimlerde başarıyı arttıracağına inandığını da ifade eden Değirmendereli, Keşan’da belediye başkanı, il genel meclisi ve belediye meclisi adaylarının temayül (eğilim) yoklaması ve kamuoyu araştırması ile belirleneceğini kaydetti.

Değirmendereli, şöyle konuştu: “Önümüzdeki yerel seçim için CHP Genel Merkezi’nde şöyle bir irade var. Bu seçimde işler “ahbap-çavuş ilişkisi” ile yürümeyecek. Bu benim adamım, benim tanıdığım diyerek adaylar ortaya çıkarılmayacak. Seçimi kiminle kazanırsak onunla girelim anlayışı var. ‘Bunun için partimizin üyeleri ne diyor?’ diyerek sandığı parti üyelerimizin önüne koyacağız. Ayrıca yerel kamuoyunun ne düşündüğünü de ortaya çıkaracağız. Bu yöntem il genel meclisi ve belediye meclisi adaylarımızı belirlemede de kullanılacak. Ancak yapılacak olan bu değerlendirmelerde adaylarımızın yarısı belirlenecek. Adayların yarısı Genel Merkez kontenjanı olarak kullanılacak ve görülebilecek eksiklikler doğrultusunda  doldurulacak.”

YASALAR, KOMİSYONLARDA GÖRÜŞÜLMEDEN GELİYOR

Daha önceki yıllarda parlamentonun 1 Temmuz’da kapanarak tatile girdiğini,  AKP iktidarının 2 yıldır bunu uzattığını söyleyen Değirmendereli,  şöyle konuştu: “İktidar partisi geçen sene de bir ayak oyunu yapıp bu süreyi uzatmıştı. Bu yıl da 2 hafta uzattı. 2 haftadır parlamento sabah 3-4’lere kadar çalışıyor. Burada yangından mal kaçırır gibi yeni yasalar getiriyorlar. Hatta öyle işler oluyor ki normal olarak meclisten geçen bir yasanın genel kurula gelmeden önce komisyonlardan geçmesi, o şekilde  tartışılması gerekirken, teknik birtakım konular tartışılmadan önergeyle özellikle de gece yarısı önergeleriyle parlamentodan geçiriliyor.  AK Parti iktidarı birçok kez demokrasiden ve darbecilikten söz eder. Ama asıl darbeyi, bu, gece yarısı getirdiği önergeleri hazırlayarak parlamentoya kendileri yapıyorlar. Çünkü komisyonları çalıştırmıyorlar. “

GENÇLER, KORKU İMPARATORLUĞUNU 1 AYDA LİME LİME ETTİ

Sözlerini İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı protestosuna değinerek sürdüren Değirmendereli, “Bugün geldiğimiz noktada birçok şey Gezi Parkı olaylarına endekslenmiş durumda.  Gençler, AKP’nin yaratmak istediği korku imparatorluğunu yıktılar. Türkiye’nin aydınlık yüzleri, sağlıklı, sağduyulu insanları bu korku imparatorluğunu bir aydır lime lime ettiler. Gençler,  AK Parti’nin baskıcı yönetimine karşı ayaktalar. Bardağı taşıran, Taksim Gezi Parkı’nda ağaçların kesilmesi.  Başbakan diyor ki orada 12 tane ağaç kesilmedi, Çağlayan Parkı’na nakledildi. Ama her şey gözler önünde. Gençlerin ayağa kalkmasında  bardağı taşıran son damlalardan birisi de Ulusal Kurtuluş Savaşı kahramanı iki önderimizin ayyaş yerine konulmasıdır” dedi.

PKK’LILARA GÖSTERDİĞİ HOŞGÖRÜYÜ GENÇLERİMİZE GÖSTERMEDİ

Başbakan Erdoğan’ın Mısır’da darbeci olarak nitelendirdiği generalin meydanlarda toplanan göstericilere gösterdiği hoşgörüyü, Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’de eylem yapan gençlere göstermediğini de ileri süren Değirmendereli, şöyle konuştu:  “AKP hükümeti bu Gezi Parkı eylemcilerine ve yurdun değişik il ve ilçelerinde eylem yapan gençlerimize PKK’lılara gösterdiği hoşgörüyü göstermemiştir.  Barış süreci adı altında uygulanan bu PKK’lıların yurt dışına çıkarılması olayı Yüce Divanlık bir suçtur. Buna kim yetki veriyorsa mutlaka yargılanacaktır. Buna başbakan ve genelkurmay başkanı da dahildir.”

AK PARTİ OYLARI YÜZDE 35-36 SEVİYELERİNE DÜŞTÜ

AKP iktidarının göz boyayıcı bir iktidar olduğunu da söyleyen Değirmendereli, açıklamasını şöyle sürdürdü:  “Bu AKP iktidarı göz boyayıcı bir iktidar. Rahmetli Erbakan da çok güzel göz boyardı ama boynuz kulağı geçermiş. Bunlar onu kat be kat geçtiler. AKP baskıcı bir iktidar ve züccaciye dükkanına girmiş fil gibi her yeri dağıtıyorlar. AKP hızlı köşe dönücü ve ahlaki değerleri olmayan kasaba esnafı gibi ülke yönetiyor.  AKP’nin lastiği patladı ve kamuoyu desteklerini yitirmeye başladılar.  Amerikan ve Avrupa yönetimlerindeki desteklerini kaybetmeye başladı.  İçerde ekonomiyi çevirmenin ötesinde pozisyonlar oluşmaya başladı.  Hükümet mayıs ve haziran aylarında ihtiyacı olan kredileri bulmakta zorlanmaya başladı.  AKP’nin, ekonomik anlamda da, sosyal anlamda da lastiği patladı.  Yapılan son kamuoyu araştırmalarına göre yüzde 35-36 seviyelerine düştüler. “

Açıklamasının sonunda partililer tarafından yöneltilen soruları da cevaplayan Değirmendereli,  Seçimde sandıkların kontrol altında tutulması ve naylon seçmenler konusunda çok duyarlı olacaklarını ve yerel seçimde başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok yer kazanarak AKP iktidarının ve Tayyip Erdoğan’ın sonunu hazırlayacaklarını da ifade etti.