CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, 1 Kasım’da gerçekleştirilen genel seçim ve partide başlayan kongre süreci ile ilgili, dün basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklama, saat 13.00’te, CHP Keşan İlçe Başkanlığı’nda başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, öncelikle yeniden seçilen Erdin Bircan’ı tebrik ederek, “Sayın milletvekilimiz Erdin Bey, bugün hem 10 Kasım’la ilgili ilçemizi ziyaret etti, hem de başlayacak kongre süreci ile ilgili buradan örgütün ve üyelerin görüşlerini alarak kendimize bir yol haritası çizeceğiz. Delege seçimlerimiz ilçemiz için hayırlı olsun.” dedi.

ULU ÖNDERİMİZİ SAYGI, MİNNET VE RAHMETLE ANIYORUM

Erdin Bircan ise öncelikle 10 Kasım dolayısıyla Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümüyle ilgili Edirne’de düzenlenen törene katıldığını belirterek, şunları söyledi: “Mustafa Kemal Atatürk’ün Osmanlı’dan sonra bitmiş bir ülkeyi tekrar ayağa kaldırarak Cumhuriyet gibi bir demokrasiyi özümsemiş, özgürlüğü getiren bir rejimi kurmuştur. Ulu önderimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.”

HAZIRLAYACAĞI RAPORU GENEL MERKEZE SUNACAK

1 Kasım’da yapılan genel seçimde verilen destekten dolayı minnettar olduğunu ifade eden Bircan, “Bu destekle bizleri yine parlamentoya gönderdiniz. Buruk da olsa Trakya’daki başarımız ve en önemlisi Edirne’mizin CHP olarak Türkiye’de il birincisi olması bizi onur ve şerefle taçlandırdı. Tabii ki beklediğimiz bir sonuç değildi. Beklediğimiz sonucu alamadık ve yine aynı yerde kaldık. Maalesef Türkiye kaybetti. Biz de, ‘Yine mi kaybettik?’ demeyeceğiz. Her gün, hep söylediğim şuydu, yarın seçim olacak gibi çalışsak gerçekten olacak. Bende, kendime göre bir rapor hazırladım. Edirne nasıl çalışıyor ve başarılı oluyorsa, Edirne nasıl % 57 oy alıyorsa, bizim diğer bölgelerde, diğer illerde neden oy alamadığımızın, neden oralarda belirli bir başarıya ulaşamadığımızı rapor halinde genel merkezimize, genel başkanımıza sunacağım. Edirne’de de 3 milletvekili hedefledik olmadı. Bu maalesef AKP’nin yaptığı anti propaganda, terörün hızlanması, ‘ekonomide istikrarı sürdüreceğiz’ demesiyle ve Türkiye’nin muhafazakarlaşması sonucu oluşan bir süreç.” diye konuştu.

OYLARIMIZI MUTLAKA ARTTIRACAĞIZ

Erdin Bircan, ülke genelinde alınan % 25’in bir başarı olmadığını ancak başarısızlık anlamı da taşımadığını kaydederek, şunları söyledi:“Bu ülkenin bir gerçeği var. Bu gerçekle de yaşamak zorunda değiliz. Biz oylarımızı mutlaka arttıracağız. Önümüzdeki dönemde ‘iktidar’ hedefiyle yeni çalışmalara başlayacağız. Partimiz içerisinde de hareketlenmeler başladı. Kurultay çağrıları yapılıyor. Olağanüstü kurultay çağrısıyla bir değerlendirme yapacağız. Ben sizlerin oylarıyla geldim. Sizler beni milletvekili seçtiniz. Onun için ben Ankara’da sizlerin sözcüsü ve temsilcisiyim. Asil olan sizlersiniz. Sizlerin fikirleri. Ben, kendi başıma hiçbir zaman hareket etmeyeceğim. Yine olağanüstü kurultay çağrısına da sizlerin fikirlerini önemseyerek gideceğim ve kurultaya da giderken sizlerin önerileri ve fikirleri ile gideceğim. Sizlerin dışında hiçbir şekilde hareket etmeyeceğim. Ankara’ya her ilçe örgütümüzden aldığımız fikirler ile gideceğim.” 

SORUNUN İÇİNDE OLACAĞIM

Gazetecilerin Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nde havası en kirli şehrinin yine Keşan olarak belirlenmesiyle ilgili sorusunu cevaplayan Bircan, “Belediye başkanımız ile bölgede neler yapabiliriz, bunu tartışacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla nasıl bir çalışma gerçekleştirilebilir, bunu konuşacağız. Tabi mazbatamızı daha yarın (Bugün) alacağız. Tekrar göreve başlayacağız. Keşan’da bir sorun varsa ve bu sorun halkı ilgilendiriyorsa ben onun içinde olacağım.”

Keşan Kadın Kolu Başkanı Ürfet Ürkmez de, beraber çalıştıkları süre içerisinde kadın kollarında görev yapanlara verdiği değer ve önemden dolayı Erdin Bircan’a teşekkür etti. Toplantı, basına kapalı olarak devam etti.